Od mladih DPS-a do sudije Višeg suda

Prije nego je postao sudija, Pešić je bio predsjednik mladih DPS-a u Bijelom Polju. Nedavno presudio u korist sestre premijera
1164 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Pešić, Foto: Savo Prelević
Miodrag Pešić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.07.2015. 20:05h

Sudija Osnovnog suda Miodrag Pešić unaprijeđen je u sudiju Višeg suda.

Pešić je donio nekoliko presuda koje su izazvale pažnju javnosti, među kojima je i presuda donijeta u korist Ane Đukanović (Kolarević), sestre predsjednika Vlade Mila Đukanovića.

On je nedavno ponovo naložio “Vijestima” da plate Ani Đukanović 5.000 eura odštete zbog navodnih duševnih bolova koje su joj izazvali tekstovi o korupciji u aferi “Telekom”.

Istovjetnu presudu vijeće Višeg suda ranije je ukinulo, objašnjavajući indirektno da su novinari imali pravo da vjeruju da je upravo ona osoba koja se pominje u tužbi Američke komisije za hartije od vrijednosti zbog podmićivanja tokom privatizacije Telekoma.

Pešić u novoj prvostepenoj presudi piše da je saglasan sa tim stavom, da i on smatra da je Ana Đukanović “sestra najvišeg vladinog zvaničnika”, ali da su “Vijesti” te informacije mogle malo bolje i sa više opreza plasirati?!

Prije nego je postao sudija, Pešić je bio predsjednik mladih DPS-a u Bijelom Polju.

Osim njega, Savjet je juče unaprijedio još troje sudija - Tatjanu Ljujić sutkinju nikšićkog Osnovnog suda, i sudije podgoričkog Osnovnog suda Radonju Radonjić i Nataliju Boričić.

Savjet je juče izabrao i predsjednika Osnovnog suda u Ulcinju. Ta funkcija pripala je Amiru Đokaju, sudiji toga suda.

Za dvoje sudija Osnovnog suda u Podgorici izabrani su Katarina Peković i Milica Drašković, savjetnici u tom sudu, a u Kotoru je za osnovnog sudiju izabran Veljko Bulatović, savjetnik u tom sudu.

Bonus video: