Od ponedjeljka traže ima li VIP odjeljenja

To je „Vijestima” potvrđeno iz Uprave za inspekcijske poslove, a Šehović je zatražio nadzor, nakon pisanja „Vijesti” da VIP odjeljenja postoje u skoro svim školama u užem centru grada
76 pregleda 2 komentar(a)
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva Vijesti
Gimnazija Slobodan Škerović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.02.2017. 14:40h

Prosvjetna inspekcija idućeg ponedjeljka će početi sa kontrolom u podgoričkim srednjim i osnovnim školama, po zahtjevu ministra prosvjete Damira Šehovića da se izvrši sveobuhvatan nadzor i utvrdi da li postoje takozvana VIP odjeljenja.

To je „Vijestima” potvrđeno iz Uprave za inspekcijske poslove, a Šehović je zatražio nadzor, nakon pisanja „Vijesti” da VIP odjeljenja postoje u skoro svim školama u užem centru grada.

“Ministarstvo prosvjete dostavilo je Upravi za inspekcijske poslove - Prosvjetnoj inspekciji inicijativu za vršenje inspekcijskog nadzora u pogledu kriterijuma i načina formiranja odjeljenja u određenim osnovnim i srednjim školama. Saglasno odredbama Zakona o inspekcijskom nadoru, a u cilju efikasnije kontrole, javnost će o imenima subjekata nadzora biti obaviještena po okončanju predmetne kontrole”, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Šehović je nadzor zatražio i od Zavoda za školstvo, a od konstatovanog činjeničnog stanja će zavisiti dalje aktivnosti Ministarstva tim povodom.

Prema saznanju „Vijesti” odbabrana ili VIP odjeljenja postoje u Gimnaziji „Slobodan Škerović”, Ekonomskoj „Mirko Vešović”, Medicinskoj, u Osnovnoj školi „Sutjeska”, „Maksim Gorki”, „Štampar Makarije”...

“Takva odjeljenja su u svim školama u centru grada gdje, da tako kažem, žive 'zaslužni' građani. Ambiciozni roditelji su ti koji žele da mu dijete bude u VIP odjeljenju, a Uprava škole, direktori su tu u podređenom položaju i ne pitaju se ništa”, kazao je “Vijestima” predsjednik Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Glavnog grada Slobodan Savović.

Bonus video: