Od ponedjeljka upis u vrtiće

Iz Ministarstva su podsjetili da je, za djecu koja do kraja 2015. godine pune šest godina, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole, neophodno da roditelji dostave odluku Komisije osnovne škole o odlaganju početka školovanja
1 komentar(a)
vrtić, Foto: Shutterstock
vrtić, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.05.2015. 18:36h

Vaspitno-obrazovne ustanove će u ponedjeljak raspisati konkurs za upis djece u predškolske ustanove za narednu školsku godinu i on će biti otvoren 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Konkurs će biti raspisan za primarne - cjelodnevne programe od šest do 17 sati i za kraći program (program pripreme djece za osnovnu školu) koji traje dva sata od 17 do 19 sati, za djecu od pet godina do polaska u osnovnu školu (samo za djecu koja nijesu uključena u primarni – cjelodnevni program).

„U toku pripreme za upis djece potrebno je da roditelji djece koji su školske 2014/2015. godine bili korisnici ustanove, podnesu zahtjev za upis djeteta za školsku 2015/2016. godinu vaspitaču u vaspitnoj jedinici odnosno grupi u kojoj je dijete upisano, kao i potrebnu dokumentaciju, ukoliko je došlo do izmjena u odnosu na godinu koja je predhodila upisu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Iz Ministarstva su podsjetili da je, za djecu koja do kraja 2015. godine pune šest godina, a nijesu se upisala u prvi razred osnovne škole, neophodno da roditelji dostave odluku Komisije osnovne škole o odlaganju početka školovanja.

Bonus video: