Odbornici brane bojanske ribare

Odbornici su složni i u ocjeni da bi novim katalogom trebalo prepoznati ribarske kućice, koje bi se na korišćenje davale putem neposredne pogodbe a ne javnog tendera
68 pregleda 1 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ada Bojana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.11.2016. 16:29h

Ulcinjska Skupština usvojila je danas zaključke kojima bezuslovno traži od Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom da poništi javne tendere za zakup državnog zemljišta na obalama Bojane.

Odbornici su bili jednoglasni i u zaključku da Katalog privremenih objekata na Adi Bojani, koji je izradilo Ministarstvo turizma i održivog razvoja i za koji je saglasnost dala Vlada, bude povučen. U zaključcima, koje je pripremila skupštinska radna grupa u sastavu Jasmina Hasa, Genci Nimanbegu, Redžep Taganović, Andrija Ćetković, Ardijan Mavrić i opunomoćeni predstavnik ribara Arben Hodžić, pored ostalog, stoji da bi se trebalo pristupiti izradi novog kataloga privremenih objekata u čemu bi učestvovali i predstavnici lokalne samouprave. Odbornici su složni i u ocjeni da bi novim katalogom trebalo prepoznati ribarske kućice, koje bi se na korišćenje davale putem neposredne pogodbe a ne javnog tendera.

Usvojeni su, pored ostalog, i predlozi odluka o javnom vodosnadbijevanju i regulisanju vodostaja na teritoriji opštine.

Bonus video: