Odbornici SNP-a: Natjerali smo Mugošu da misli o vodovodu u Nahiji

Ne vjerujem da ima čovjeka koji može da sumnja u moj opozicioni kapacitet i kluba koji vodim, kazao je Vujović
50 pregleda 1 komentar(a)
Vujović, Foto: Vesko Belojević
Vujović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.12.2013. 20:42h

Odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) u Skupštini glavnog grada Vladimir Vujović i Rajko Kažić prisustvovali su skupu koji je u Lješanskoj nahiji organizovao podgorički gradonačelnik Miomir Mugoša, a na kojem je obećavana izgradnja prigradskog vodovoda u tom dijelu Podgorice.

Na skupu koji je u utorak organizovan povodom inicijative za izgradnju vodovoda prisustvovao je i predstavnik SNP-a u Državnoj izbornoj komisiji (DIK) Borislav Globarević kao i aktivisti te stranke u Lješanskoj nahiji.

Iako je nekoliko sagovornika “Vijesti” koji su prisustvovali skupu kazalo da je gradonačelnik predstavljao planove za poboljšanje uslova života u Nahiji, Vujović i Globarević tvrde da se ne radi o predizbornom skupu već da su sa Mugošom razgovarali o o riješavanju problema građana. Vujović tvrdi da je gradonačelnik Lješansku nahiju posjetio nakon dugotrajnog insistiranja odbornika SNP-a da su u tom dijelu opštine riješi pitanje vodovoda.

“Ne vjerujem da ima čovjeka koji može da sumnja u moj opozicioni kapacitet i kluba koji vodim. Tamo gdje su interesi građana mi ćemo poći i razgovarati, bez obzira ko je prisustan na sastancima. Mi smo godinama upozoravali na propuste ove vlasti, ali kao odbornici treba da učestvujemo u riješavanju problema”, kazao je Vujović.

Mimo uobičajene prakse, podgorički gradonačelnik nije pozvao medije da prate sastanak niti je o tome objavio saopštenje na sajtu Glavnog grada. Na pitanje da li se plašio da Mugošina posjeta ne bude politički zloupotrebljena, uoči lokalnih izbora u maju, Vujović je kazao da će njegove kolege ići i na ostale skupove na kojima će se razgovarati o rješavanju komunalnih problema. “Mi smo godinama pričali o tom vodovodu, i mogu reći da smo Mugošu natjerali da ide tamo”.

Globarević tvrdi da je sastanku u MZ Lješanska nahija prisustvovao kao član bivšeg odbora za izgradnju vodovoda i da nije bio obaviješten da će skupu prisustvovati Mugoša i direktor vodovoda Vladan Vučelić. On je kazao da je sastanak organizovan nakon Mugošine najave da će riješiti pitanja prigradskih vododvoda, i da su skupu prisustvovali i stručnjaci hidrologije. Globarević tvrdi da sastanak u nahiji nije doživio kao politički skup.

“Nisam znao ko će sve biti prisutan na tom sastanku. Da sam osjetio da se radi o političkoj priči sigurno da bih napustio skup”, kazao je Globarević.

Bonus video: