Odgovor Boka grupi: Lako ćemo za Kenedija, pokažite papire

Samo želim da poštuje zakone države u koju je došao, pa onda neka slobodno „srbuje“, „crnogorči“, slavi propale monarhije...
89 pregleda 21 komentar(a)
Golf vježbalište, Foto: Siniša Luković
Golf vježbalište, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 07.09.2013. 11:08h

Umjesto da pokaže da li ima građevinsku ili dozvolu za postavljanje privremenog objekta za golf vježbalište koje je napravila na katastarskoj parceli 2100 KO Mrčevac, što je suština teksta na koji reaguje, „Boka Group“ pokušava da skrene pažnju na sasvim nebitne i, uzgred budući rečeno, netačne detalje.

1. Nijesam ja podnosilac žalbe Upravi za inspekcijske poslove u vezi „Bokine“ gradnje golf vjebališta bez potrebnih papira, već sam ih, kao novinar, pitao koja su njihova saznanja o tome, budući da su oni jedini državni organ nadležan da u ovom slučaju obavi inspekcijsku kontrolu.

Ovo tim prije što Ministarstvo održivog razvoja i turizma upadljivo ćuti na moja pitanja u vezi „Bokinih“ aktivnosti u Mrčevcu, dok je nadležni organ Opštine Tivat javno potvrdio da ih ova kompanija uopšte nije ni kontaktirala vezano za aktivnosti koje obavlja na teritoriji opštine Tivat, a koje nijesu pokrivene nikavim državnim studijama lokacije da bi onda o dozvolama odlučivalo, investitorima poslovično sklono, Ministarstvo Branimira Gvozdenovića.

2. Da li je vježbalište otvoreno ili ne, g. Predrag Sekulić neka pita vojvodu od Somerseta koji je taj objekat 25. avgusta zvanično otvorio pred kamerama više TV ekipa i brojnim gostima. Biće, ipak, da je g. Sekulić zaboravio na ovaj „nevažan detalj“, jednako kao što je prije neki dan zaboravio da građani Tivta - protestanti koji su ga toliko uznemirili, nijesu ni mogli prići „bogatom švedskom stolu“ koji su, po Sekuliću, opustošili, iako su se nalazili skoro kilometar dalje, iza ulazne rampe kroz koju ih nije puštalo „Bokino“ obezbjeđenje.

Što se tiče dimenzija vježbališta, njegove opreme i načina rada, g. Sekulića upućujem na njegove sopstvene izjave u brojnim medijima proteklih dana, osim ako ih sada ne pokušava „prekrečiti“ jednako kao što je u photo shopu dodao zelenu travu na trenutno golu zemlju u okolini nadstrešnice golf vježbališta, da njena slika u novinama upečatljivije izgleda...

3. “Krečenje“ je, inače, „Bokina“ specijalnost – počev od fakata do istorije. Kolege novinari su ih već „ulovili“ da istoriju golfa u Crnoj Gori ili ne poznaju dobro, ili je pokušavaju falsifikovati i upodobiti svojim promotivnim potrebama, a vidjeli smo i da obmanjuju javnost tvrdeći da su se protestanti, maltene, izmiješali sa njihovim zvanicama na svečanosti 25. avgusta i maltretirali ih dok su im istovremeno unišavali sadržaj „bogatog švedskog stola“.

U najnovijem reagovanju, g. Sekuliću se opet potkrala jedna stvar koja ne odgovara istini – netačno je, naime, da teren kat. parcele 2100 KO Mrčevac „nije mijenjan“. Jeste - mijenjan je, ako ničim drugim, a ono izgradnjom betonsko-metalno-plastične nadstrešnice za šest golfera sa instruktorima. Da bi se to, čak i ako je u pitanju privremeni objekat, izgradilo, prvo se morala dobiti dozvola nadležnog organa, u ovom slučaju Opštine Tivat, a kao što vidimo, „Boka“ je to učinila bez ikakvih dozvola.

4. Pravo g. Jovana Gvozdenovića – Johna Kennedyja je da koristi koje god hoće ime, a i da mijenja identitet po potrebi – sjećamo se kada je početkom devedesetih veoma priložno u britanskoj javnosti zastupao „srpsku stvar“ u ratovima na prostoru bivše SFRJ, sretao se sa Karadžićem, Miloševićem i inim sličnim „borcima za mir“, a sada, kada u Crnoj Gori treba da razvija real-estate biznis, sjetio se svojih „crnogorskih korena“.

Uopšte me nije briga šta je g. Gvozdenović-Kennedy po nacionalnosti, samo želim da poštuje zakone države u koju je došao, pa onda neka slobodno „srbuje“, „crnogorči“, slavi propale monarhije i radi šta god drugo što smatra da će mu pomoći u biznisu.

5. Što se „pozitivnih strana ulaganja u Tivtu tiče“, ja ih zaista, na kraju krajeva, i očekujem - naravno, ona će biti najveća za investitora koji je sve to na čemu razvija biznis dobio za sitniš u odnosu na njegovu pravu vrijednost, ali će vjerovatno nešto „zakučiti“ i lokalna zajednica, posebno hvatači odbjeglih golferskih loptica, nosači štapova, kosači trave, konobari...

No, dok ti „pozitivni efekti“ ne dođu, hajde da prvo pokušamo da riješimo ove negativne efekte, počev od, na primjer, bespravne gradnje, falsifikovanja istorije, neuvažavanja lokalne zajednice, društveno neodgovornog poslovanja...

Bonus video: