Odgovorili direktoru: Nijesu svi partijski obojeni kao Ljajku

"Respekt kuće narušili ste Vi svojim dolaskom, pritiscima i gašenjem svih emisija"
182 pregleda 4 komentar(a)
TV Teuta
TV Teuta
Ažurirano: 29.04.2015. 19:48h

Pet bivših radnika ulcinjske TV Teuta, Sejdo Ismaili, Arijana Kurmemović, Lirijana Markaši, Gezim Ibroči i Suzana Ganić demantovali su vlasnika Nedžada Nečka Ljajku da su posao napustili kako bi sebi obezbijedili rukovodeće funkcije u medijima u osnivanju, ponovo ga optuživši za mobing.

Teutu je od aprila prošle godine napustilo pet stalno zaposlenih radnika i pet honoraraca i volontera koji su Ljajku optužili da je na njih vršio pritisak da bi ostvario političke ambicije.

Ljajka je odgovorio da sada bivši radnici imaju ugovorene aranžmane u medijskim kućama u otvaranju i poručio im da neće i ne mogu destabilizovati TV Teuta.

"Koliko se loše brani, najbolje svjedoči činjenica da se vlasnik nije čak ni osvrnuo na optužbe bivših radnika. Govorii o planiranoj destabilizaciji funkcionisanja TV Teuta, zarad funkcionisanja drugih medija i interesnih grupa? Kojih medija, nepostojećih? Kojih interesnih grupa?”, piše u reagovanju bivših radnika TV Teuta.

Navode da "nijesu svi partijski obojeni da bi se mogli mjeriti metrom Ljajke“.

"Ako ste partijski upućeni, jer je opštepoznato da ste u prvim redovima Force..., u sigurno otvaranje konkurentskog medija, nas petoro nijesmo. Ako je pritisak koji je vršen na sve nas, godinu unazad, posljedica vaše panike i straha od konkurencije, onda ste Vi i Lika (Ilmira, izvršna direktorica) daleko od istine koja je stanovala u toj kući prije Vašeg dolaska”.

Radnici pitaju vlasnika da li stvarno misli da je Ismaili otišao prije godinu da bi obezbijedio sebi rukovodeće mjesto u mediju koji ni danas ne postoji.

"I budite konkretni, jer ne znamo na koji medij mislite. Govorite o našem pokušaju da narušimo ugled TV Teuta. Nažalost, respekt te kuće narušili ste Vi svojim dolaskom, pritiscima i gašenjem svih emisija. Svjedok tome je ulcinjska javnost”.

Ocijenili su da nije čudo što inspekcije provjeravaju poslovanje Teute, budući da je novi vlasnik više od godinu izbjegavao da sa radnicima zaključi nove ugovore o radu.

"Uradili ste to tek nakon prekjučerašnje posjete Inspekcije rada. Toliko o našim neistinitim navodima. Zato su sporazumni raskidi ugovora pravno ništavni. To će utvrditi i institucije sistema nakon što su neki od nas angažovali advokate... Pričate o digitalizaciji i sa zadovoljstvom informišete javnost da na vrijeme izmirujete sve obaveze. Iskreno, voljeli bi da je tako. Mi sa žaljenjem moramo da vas podsjetimo i informišemo javnost, objektivno i tačno, kako nam profesija nalaže, da doprinose nijeste uplatili devet mjeseci! A, znate li Ljajka i Lika, da ne dadoste ni danas martovske plate”.

Bonus video: