Odigrana fudbalska utakmica u okviru nedjelje “Football People”

Igrači su bili - Aleksandar Obradović, Agim Gaši, Boris Raonić, Edin Đoković, Elvis Beriša, Edin Balja, Edin Eminović, Dijamant Pajazitaj, Marko Čanović, Milan Radović, Mileta Radovanović, Serdjan Baftijari, Srdan Kosović i Zoran Vujačić
1 komentar(a)
Igrajmo zajedno, Foto: Privatna arhiva
Igrajmo zajedno, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 11.10.2017. 10:05h

Inicijativa mladih za ljudska prava (YIHR), inspirisana međunarodnim pokretom koji čini više od 100.000 ljudi, organizovala je utakmicu kao dio aktivnosti koje su posvećene sedmici "Fare Football People". Utakmicu u malom fudbalu u okviru projekta "Igrajmo zajedno" igrali su državni službenici i predstavnici NVO zajedno sa Romima.

Igrali su crveni i bijeli, a crveni su slavili rezultatom 10:9.

Igrači su bili - Aleksandar Obradović, Agim Gaši, Boris Raonić, Edin Đoković, Elvis Beriša, Edin Balja, Edin Eminović, Dijamant Pajazitaj, Marko Čanović, Milan Radović, Mileta Radovanović, Serdjan Baftijari, Srdan Kosović i Zoran Vujačić.

Sudije su bile Valon Dasharami, sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Rabii Hantouli, ambasador Palestine u Crnoj Gori.

"Sedmica aktivnosti "Football People" je društvena kampanja koja je fokusirana na fudbal a organizuje je Fare mreža u oktobru mjesecu u cilju rješavanja svih barijera koje isključuju ljude i zajednice. Podsjetićemo da je u našem društvu romska zajednica isključena i da je etnička distanca prema Romima zabrinjavajuća. Podsjećamo da u periodu od 5. do 19. oktobra, profesionalni klubovi i igrači, osnivači i amaterska strana igre i hiljade drugih na društvenim mrežama slave snagu fudbala kako bi ujedinili ljude i slavili različitosti. Tokom 2016. godine, više od dvije hiljade aktivnosti organizovano je u Evropi. Više od 100.000 bilo je direktno uključeno. YIHR je dio ovog pokreta i srećni smo što se možemo na njih osloniti i slaviti zajedno", navodi se u saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava.

Bonus video: