Odluka da se mlijeko povuče odgovorna, ali je udar za proizvođače

Predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka Bogdan Sjekloća smatra da su potrošači koji piju domaće mlijeko proizvedeno u Crnoj Gori, privilegovani
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.02.2013. 19:22h

Odluka ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petra Ivanovića da se obustavi proizvodnja mlijeka odgovorna je, ali i dodatni udarac za proizvođače, ocijenio predsjednik Udruženja proizvođača mlijeka, Bogdan Sjekloća.

Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je naredilo privremenu obustavu proizvodnje mlijeka u Crnoj Gori iz, kako je saopšteno, preventivnih razloga.

Ivanović je rekao da je procijenjeno da je to trenutno najbolje i najsigurnije za građane, kao i da nije u pitanju situacija u kojoj treba praviti paniku.

Sjekloća smatra da su potrošači koji piju domaće mlijeko proizvedeno u Crnoj Gori, privilegovani.

"Sačekaćemo rezultate analize iz laboratorije i konstatovati gdje je problem, ukoliko on u domaćoj proizvodnji uopšte postoji"

Kako je naveo, domaće mlijeko koje je u prodaji dobija se od goveda koja se veći dio godine nalaze na ispaši, "što znači da je upotreba koncentrata minimalna a samim tim i umanjena mogućnost kontaminacije proizvoda".

"Samim tim i naše mljekare su opremljene najsavremenijom opremom koje obezbjeđuju kvalitet mlijeka", kazao je Sjekloća.

On je podsjetio da će za dva dana biti gotov izvještaj laboratorije.

TV Vijesti, Darko Bulatović

Sjekloća je rekao da ne želi da prejudicira koja stočna hrana je sporna.

"Sačekaćemo rezultate analize iz laboratorije i konstatovati gdje je problem, ukoliko on u domaćoj proizvodnji uopšte postoji", rekao je Sjekloća.

Prema njegovim riječima, hrana koja se uvozi sadrži isključivo provjerene komponente od renomiranih proizvođača stočne hrane.

"Prethodna godina je bila sušna i katastrofalna za prozvođače mlijeka. Ovo će biti dodatni udarac koji ćemo podnijeti, a možda i ne", zaključio je Sjekloća.

Galerija

Bonus video: