Odluka sindikata vojske: Napustili SSCG

Sve to zbog činjenice da ta sindikalna centrala ničim nije pokušala da zaštiti članstvo SOVCG prema kojem se od osnivanja u kontinuitetu vrši antisindikalna diskriminacija
0 komentar(a)
Vojska CG, Foto: Luka Zeković
Vojska CG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.03.2011. 21:36h

Sindikalna organizacija Vojske Crne Gore (SOVCG) donijela je odluku da se učlani u Uniju slobodnih sindikata Crne Gore, što je rezultat višednevnih razgovora obavljenih na nivou dvaju rukovodstava, navodi se u saopštenju za javnost, dostavljenom “Vijestima”, koje je potpisao predsjednik SOVCG Nenad Ćobeljić.

Inače, ta sindikalna organizacija bila je članica Saveza sindikata Crne Gore, ali je iz njega istupila 1. marta ove godine.

"Sve to zbog činjenice da ta sindikalna centrala ničim nije pokušala da zaštiti članstvo SOVCG prema kojem se od osnivanja u kontinuitetu vrši antisindikalna diskriminacija i čija su osnovna ljudska prava ugrožena, a što je naročito izraženo u posljednjih mjesec dana", navodi se u saopštenju Čobeljića.

On navodi i kako Uniju slobodnih sindikata doživljava kao reprezentativnu sindikalnu centralu koja okuplja “najrelevantnije crnogorske sindikate i čiji rejting svakodnevno raste u očima domaćih i međunarodnih institucija i sindikalne javnosti”.

"Zato očekujemo da ćemo uz pomoć i logističku podršku Unije slobodnih sindikata ostvariti pravo na osnovne i Ustavom i zakonom garantovane uslove za sindikalno djelovanje, koje do sada nijesmo bili u mogućnosti da ostvarimo", zaključuje se u saopštenju Čobeljića.

Bonus video: