Održan trening za psihologe o afirmativnom radu sa transrodnim osobama

Kvir Montenegro je trening organizovao sa namjerom da da doprinos dodatnom stručnom usavršavanju psihologa i psihološkinja u radu sa transrodnim osobama
76 pregleda 0 komentar(a)
trening transrodne osobe, Foto: PR Centar
trening transrodne osobe, Foto: PR Centar
Ažurirano: 10.06.2016. 15:33h

Organizacija Kvir Montenegro organizovala je trening za psihologe i psihološkinje o afirmativnom radu sa transrodnim osobama u cilju poboljšanja društvenog položaja osoba te seksualne orjentacije u Crnoj Gori.

Iz organizacije Kvir Montenegro kazali su da u Crnoj Gori veliki broj psihologa i psihološkinja nema u dovoljnoj mjeri profesionalnog iskustva u radu sa transrodnim osobama, koje, kako su naveli, sve više postaju vidljive u javnom životu.

Kvir Montenegro je, kako su naveli, ovaj trening organizovao sa namjerom da da doprinos dodatnom stručnom usavršavanju psihologa i psihološkinja u radu sa transrodnim osobama.

"Uzevši u obzir preporuke, ekspertizu i značajno profesionalno iskustvo u radu sa transrodnim osobama, na treningu koji je održan danas u prostorijama PR Centra u Podgorici, psiholozima i psihološkinjama iz Podgorice je predavala mr.sci Iva Žegura, klinička psihološkinja iz Hrvatske koja ima značajne višegodišnje rezultate i ekspertizu u radu sa transrdonim osobama", navodi se u saopštenju organizacije Kvir Montenegro.

Tokom treninga psiholozi i psihološkinje su, kako se pojašnjava, upoznati sa teorijskim osnovama seksualne orijentacije i rodnog identiteta, afirmativnim radom sa transrodnom djecom, adolescentima i odraslim transrodnim osobama, iskustvima u radu sa transrodnim osobama, a predstavljene su im i smjernice za rad sa transrodnim osobama.

"Ovaj trening je jedna od aktivnosti projekta “Uspostavljanje specifičnih servisa podrške za transrodne osobe” realizovan uz podršku Komisije za raspodjelu dijela prihoda od igara na sreću Ministarstva finansija Vlade Crne Gore i predstavlja prvi trening za psihologe i psihološkinje u Crnoj Gori koji se tiče specifično transrodnih osoba", navodi se u saopštenju.

Bonus video: