Održano ročište po tužbi Džomića protiv MUP-a

Podgorički paroh istakao je da je dovoljno da kaže da "navodne optužbe da ugrožava nacionalnu bezbjednost Crne Gore najobičnija glupost"
20 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Velibor Džomić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.04.2014. 22:38h

U Upravnom sudu juče je održano ročište po tužbi podgoričkog paroha Velibora Džomića protiv rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova kojim mu nije odobren zаhtjev zа privremeni borаvak po osnovu spаjаnjа porodice.

Džomić je "Vijestima" rekao da je MUP pet puta do sada odbijao njegov zahtjev po nalogu šefa parlamenta Ranka Krivokapića.

"Ušli smo u četvrtu godinu kako traje postupak koji se odvijao na sledeći način - pet puta je MUP odbijao moje zahtjeve, a Upravni sud je poništavao ta rješenja, ili su poništavana u žalbenom postupku. Danas se vodila jedna vrlo kvalitetna rasprava u sudu. Žalosno je što predstavnik MUP-a ni ovog puta nije došao u Upravni sud da brani stavove iz rješenja koje su donijeli. Procijenili su da im je najmanja šteta da ne prisustvuju ročištu i na taj način pokazali da je i to rješenje klimavo", kazao je Džomić.

On je istakao da se nada da će i to rješenje MUP-a biti poništeno.

"Žalosno je što se već tri godine, i evo četvrtu Krivokapić, predsjednik parlamenta zloupotrebljava resor, što se vrši pritisak na niže činovnike Područne jedinice Podgorica da krše Zakon i donose rešenja, kako bi uveseljavali dvojicu ministara - sadašnjeg i prethodnog, koji moraju da izvršavaju naloge svog šefa i da mi drastično krešeći Zakon ne odobravaju boravak", rekao je Džomić.

Podgorički paroh istakao je da je dovoljno da kaže da "navodne optužbe da ugrožava nacionalnu bezbjednost Crne Gore najobičnija glupost".

"Zamislite nekog ko tri godine živi u Crnoj Gori sa takvom monstruoznom optužbom, a da protiv njega nije pokrenut nikakav postupak zbog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti. Znači li to da u verziji MUP-a Crne Gore svako može da dođe da ugrožava nacionalnu bezbjednost i da zbog toga ne odgovara? Sudeći po ovom postupku, očevidno je da je to u izvedbi MUP-a Crne Gore i na način na koji oni tumače pravo,apsolunto moguće. Naravno, niti ugrožavam nacionalnu bezbjednost, niti sam je ugrožavao, niti ću je ugrožavati. Očekujem od Upravog suda da u skladu sa Zakonom donese presudu i o tome nas obavjesti", rekao je Džomić.

Bonus video: