ODT i Uprava policije pokrenuli postupak zbog objavljivanja spornog teksta

"O daljem toku ovog postupka tužilastvo će blagovremeno obavijestiti javnost", saopšteno je iz ODT-a
13247 pregleda 11 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Osnovno državno tužilastvo u Podgorici zajedno sa Upravom policije, a povodom teksta objavljenog na portalu FOS medija: “ Pripadnici ROSU nalaze na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan?” preduzima mjere i radnje radi utvđivanja svih okolnosti predmetnog događaja, saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva .

Dodaje se da će o daljem toku ovog postupka tužilastvo blagovremeno obavijestiti javnost.

FOS media je objavio da "iz njima poznatih diplomatskih izvora" navode da su se specijalne jedinice policije Kosova, ROSU, stavila na raspolaganje Crnoj Gori tokom održavanja reda za Badnji dan, zbog navodne mogućnosti da dio policije otkaže poslušnost. Isti medij je najavio i "beogradski scenario", odnosno moguće incidente ispred ambasade Srbije.

Reagovali su iz Vlade Crne Gorfe navodeći da je portal FOS media objavio lažnu vijest da je specijalna jedinica ROSU angažovana u Crnoj Gori na obezbjeđenju skupova u Podgorici.

"Ova lažna informacija ima za cilj da uznemiri javnost i izazove nerede. Vlada traži od Tužilaštva da hitno reaguje, navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore na Tviter profilu.

Bonus video: