Ogorčena na DPS: Bez posla i nade, sa djecom završila na ulici

“Porodica mi je raštrakana, spavamo po tuđih kuća, nemam posla, i stvarno ne znam šta više da radim..."
11 komentar(a)
Katarina Đukanović, Foto: Ivana Komnenić
Katarina Đukanović, Foto: Ivana Komnenić
Ažurirano: 20.04.2013. 08:02h

Samohrana majka Katarina Đukanović iz Kotora u 48. godini je, kako kaže, došla u situaciju da je završila na ulici, bez krova nad glavom, bez posla, ali i bez nade da će joj neko pomoći da riješi problem.

Nakon 30 godina rada u ugostiteljstvu, Đukanović je ostala bez posla, a samim tim i bez prihoda, a onda dobila i otkaz od stanodavca jer nije mogla da plaća kiriju.

“Ne znam kome više da se obratim i molim za pomoć”, kazala je Đukanović, majka dvije kćerke.

Od januara, kada je ostala bez krova nad glavom, kaže, boravi kod prijatelja, a njene kćerke kod svojih prijateljica.

“Nekoliko dana sam kod jedne, pa onda kod druge, i tako naizmjenično, kako ne bih opteretila ljude. Imovinu koju sam sticala godinama morala sam da prodajem kako bih plaćala kirije, dažbine, tako da mi je ostalo nekoliko kesa sa robom”, kazala je Đukanović.

Najviše je razočarana, kaže, u DPS, čiji glasač je godinama, a koji su joj, tvrdi, obećavali da će joj naći neki smještaj.

“Nekoliko dana sam kod jedne, pa onda kod druge, i tako naizmjenično, kako ne bih opteretila ljude. Imovinu koju sam sticala godinama morala sam da prodajem kako bih plaćala kirije, dažbine, tako da mi je ostalo nekoliko kesa sa robom”, kazala je Đukanović

Ona je kazala da je jedino imo sluha i postupio ljudski i pošteno predsjednik kotorskog paralmenta koji je primio i razgovarao sa njom, ali da su konstatovali da je nemoćan da riješi njen problem.

“Porodica mi je raštrakana, spavamo po tuđih kuća, nemam posla, i stvarno ne znam šta više da radim. Ostalo mi je još da se obratim Milu Đukanoviću ili Filipu Vujanoviću, da vidim mogu li mi oni pomoći”, kazala je Đukanović.

Kašćelan: Potpuna neistina

Predsjednik kotorskog DPS-a Borislav Kašćelan kazao je juče “Vijestima” da su tvrdnje Đukanovićeve potpuna neistina, te da je iznenađen.

“Nikada njoj nijesam ništa obećao, niti sam takav čovjek, da obećavam nešto što nije u okviru mojih mogućnosti da bih sticao neke poene ili tome slično. Uvijek sam tu da pomognem svakom građaninu, pa i gospođi Đukanović, ali samo onda kada za to postoji mogućnost i kada mogu da pomognem. Ono što ne mogu da ispunim, ne obećavam. Tako da ovo što ona kaže, nema blage veze s životom”, kazao je Kašćelan.

On je rekao da “ono što nije u skladu sa zakonom ne može da podrži niti da radi nešto mimo zakonskih ovlašćenja”.

“Ali sam se zato založio, kao što bih i svakom drugom građaninu, da joj obezbijedim posao, i to će biti uskoro realizovano”, rekao je Kašćelan.

Bonus video: