Ogorčeni putnici najavili proteste

Prevoznici strahuju da će izgubiti veliki broj putnika, jer više ne prolaze kroz grad
130 pregleda 3 komentar(a)
stajalište, kombi, Foto: Zoran Đurić
stajalište, kombi, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.06.2015. 19:01h

Nova maršruta međugradskog prevoza iz Nikšića i Danilovgrada (34) izazvala je ogorčenost stanovnika dva grada, jer im je ukinuto stajalište kod Duvanskog kombinata.

Prevoznici su mogli primiti ili ostaviti putnike na stajalištu kod TC “Delta siti” ili na autobuskoj stanici. Vozili su do kružnog toka kod “Delta sitija” gdje bi se okrenuli i vratili do cetinjskih semafora odakle su Ulicom Vojislavljevića, bez stajanja, stizali do Autobuske stanice.

Prema nezvaničnim informacijama, inspektori za saobraćaj su bili spremni da kažnjavaju prevoznike, ali su svi poštovali međugradske linije, predviđene Zakonom o saobraćaju.

Predstavnica putnika Tanja Knežević Perišić smatra da Komunalna policija ne može samo saopštiti da „ne važi“ stajalište kod Duvanskog, već da mora pismeno obavijestiti putnike.

„Ne može neki načelnik komunalne policije da saopšti nekom mediju da od danas ne važi stajalište kod Duvanskog. On mora, u ime službe, da pismeno (sa pravnom poukom) obavijesti zainteresovane prevoznike o njoj, a ne kao divlji šerif na Zapadu, da juri za autobusima po Podgorici i piše kazne“, navodi u saopštenju Knežević Perišić.

Najavila je da će putnici za svoja prava pokušati da se izbore i putem građanskog protesta, ukoliko ih podrže prevoznici i gradonačelnici njihovih gradova.

Tvrdi da Odluka o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada dozvoljava prevoznicima da voze do kružnog toka ispred Atlas kapital centra, a ne samo do Delte.

Prevoznici strahuju da će izgubiti veliki broj putnika, jer više ne prolaze kroz grad.

“Putnici su ogorčeni , jer im je ranije grad bio blizu, a sada moraju dugo da pješače ili da se voze taksijem. Moramo poštovati zakon, ali nije fer prema putnicima”, saopštio je “Vijestima” danilovgradski prevoznik Mraković.

Bonus video: