Ograđen vrtić “Mačak” u Župi

Savjet MZ mališanima vrtića “Mačak”, kao i onima u selu Zagrad, početak nove školske godine poželio je novim televizorima koje im je poklonio
786 pregleda 0 komentar(a)
Novi izgled vrtića
Novi izgled vrtića

Završena je ograda oko vrtića “Mačak”, u Mioljem Polju, u nikšićkoj Župi, u dužini od oko 180 metara, a vrijednost radova, koje su uglavnom finansirali donator je blizu šest hiljada eura.

Predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Župa, Dragoljub Radulović, kazao je da veliku zahvalnost duguju firmama koje su pomogle da vrtić bude ograđen. Savjet MZ mališanima vrtića “Mačak”, kao i onima u selu Zagrad, početak nove školske godine poželio je novim televizorima koje im je poklonio.

“Mi kao Mjesna zajednica Župa nastavljamo da pomažemo najmlađi naraštaj, koliko je to u našoj mogućnosti, u našoj MZ, pa smo im ovoga puta obezbijedili po televizor. Želio bih da ovim u vrtićima bude što više djece, da ih posluži zdravlje, pa će sve postepeno doći na svoje”, poručio je Radulović.

Direktorica JPU “Dragan Kovačević”, Radmila Backović, izrazila je zadovoljstvo što su uspjeli da urade ogradu oko vrtića i istakla je dobru saradnju sa MZ, kao i sa Osnovnom školom “Dušan Bojović” u čijem dvorištu se nalazi pomenuti vrtić.

„Ono što je i državna strategija je da djeca ostaju u područnim mjestima kao što je Župa, da ne dolazi do toga da u perspektivi mladi odlaze sa ovakvih područja, tako da svi zajednički radimo na tome. U vrtiću 'Mačak' imamo upisano oko 80 djece, tako da je to veliki broj polaznika za ovo područje“, kazala je Backović.

Bonus video: