Oluja napravila haos u HN: Dvoje povrijeđenih, prevrnuta vozila, slomljena stakla na bolnici...

Najviiše su stradale Meljine. Demolirane su benzinska pumpa, perionica automobila, kvantaška pijaca, raskriven je dio krova Vatrogasnog doma, ograda Bolnice
131 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2018. 12:31h

Olujni vjetar koji je protekle noći duvao brzinom od preko 100 kilometara na sat nanio je veliku štetu na hercegnovskoj rivijeri.

Dvije osobe su povrijeđene, a jedna je zadržana u Bolnici Meljine.

Najviiše su stradale Meljine. Demolirane su benzinska pumpa, perionica automobila, kvantaška pijaca, raskriven je dio krova Vatrogasnog doma, ograda Bolnice.

Oluja je nanijela velike štete i Bolnici Meljine. Srećom povrijeđenih nije bilo. Štete su evidentirane na svim odjeljenjima, polomljena su stakla, a polomljena su i stabla u bolničkom dvorištu. Kompletno osoblje je na radnim mjestima, a u toku je rašćišćavanje.

Pijavica je odnijela krov sa kabineta na internom odjeljenja, sva stakla su polomljena. Na tehničkoj službi dio krova je otpao, a stradale su kuhinja i praonica.

Oluja je prevrtala automobile, čak i kombi vozila i kamione, oštetila dosta zelenila, padala su stabla na Savini.

Oštećenja su i na Podima, Brajkovini, i u Kamenarima, kazala je načelnica Komunalne policije, Marija Andrić.

Oštećeno je oko 50 kuća, od kojih 34 u naselju Kamenari.

Iz Opštine Herceg-Novi su kazali da je prihvatni centar za sve porodice kojima su tokom nevremena oštećeni domovi organizovan u dvorani Sportskog centra Igalo.

Kako su objasnili, sve koji imaju problem sa smještajem ekipe će raspoređivati u hotele koji su na raspolaganju - Institut Igalo, Plaža i Park.

Navodi se da su na sastanku predstavnici lokalne uprave, službi zaštite i spasavanja i komunalne policije i inspekcijskog nadzora, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Direktorata za vanredne situacije i Crvenog krsta sumirali do sada prijavljene štete, aktivnosti na otklanjanju posljedica nevremena i dogovorili se u vezi sa daljim koracima.

Kako su rekli, ekipe službi komunalne policije i zaštite i spasavanja i javnih preduzeća su na terenu i nastavljaju intenzivan rad na popisivanju štete i saniranju posljedica sinoćnje oluje.

"Velika šteta pričinjena je bolnici Meljine, gdje je oštećen krov rentgenskog odeljenja, polomljena stakla, porušena stabla u parku. Ekipe Komunalno-stambenog preduzeća upućene su da pomognu sanaciju i osiguraju oštećene djelove objekta kako bi spriječili prodiranje vode u prostor gdje se nalazi oprema za rad", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine su apelovali na sve građane kojima je tokom nevremena oštećena imovina da štetu prijave kol-centru Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, pozivom na broj telefona 19800.

Lokalna uprava: Pričinjena značajna šteta infrastrukturi i objektima

Nevrijeme koje je tokom protekle noći pogodilo teritoriju opštine Herceg Novi pričinilo je značajnu štetu infrastrukturi i objektima. Prema dosadašnjim podacima, najviše štete je u naseljima Meljine, Kamenari i Podi, saopšteno je iz lokalne uprave.

Sistem 48 za prijave građana aktiviran je već u četir sata ujutro, a do sada je stiglo preko 30 prijava koje se odnose na štetu nastalu uslijed nevremena.

Navode da su pojačane ekipe Službe zaštite i spasavanja Herceg Novi i Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora na terenu bile tokom cijele noći, a akcija traje i dalje. Na terenu su i ekipe gradskih komunalnih preduzeća, koje pojačanim intenzitetom rade na otklanjanju posledica nevremena. U DVD Bijela i DVD Luštica angažovana su dežurstva i u stanju su pripravnosti.

Prema izvještaju o djelovanju Službe zaštite i spasavanja, veća materijalna šteta pričinjena je na objektima auto praone i benzinske pumpe na Meljinama, na više kuća u Kamenarima i na Podima oštećeni su krovovi, prijavljene su štete i na strujnim instalacijama, stabla i odroni na kolovozu. Osim toga, materijalna šteta je pričinjena i na Vatrogasnom domu i prostorijama Direktorata za vanredne situacije u Meljinama.

Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora popisuje sve objekte zahvaćene nevremenom i sačinjava zapisnike sa fotografijama. Popisani su objekti u Kamenarima i na Podima, a trenutno je u toku uviđaj u Meljinama.

Iz Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora pozivaju građane da nastave da na ovaj način prijavljuju štetu, telefonskim pozivom na broj 19800.

Galerija

Bonus video: