Olujni vjetar u Podgorici: Obarao drveće, ograde i znakove

Meteorolozi naveli da je duvao snažan sjeverni i sjevero-istočni vjetar, koji je dostizao brzinu od 80 kilometara na čas
210 pregleda 2 komentar(a)
vjetar Podgorica, Foto: D. Mihailović
vjetar Podgorica, Foto: D. Mihailović
Ažurirano: 29.11.2016. 19:03h

Olujni sjeverni vjetar koji duva protekla dva dana uzrokovao je manju štetu u više djelova Podgorice.

Vjetar je na više lokacija oborio drveće, saobraćajne znakove, dok je na pojedinim gradilištima oštećena zaštitna ograda.

U srijedu od -3 do 12 stepeni: Na udare i olujni vjetar >>>

Zaposleni Službe zaštite su zbog vjetra prije dvije večeri uklonili drvo koje je palo u Ulici bratstva i jedinstva, u blizini kružnog toka kod Tržnog centra „Mall of Montenegro“.

„Drvo smo posjekli i uklonili sa puta“, kazao je komandir Službe zaštite Andrija Čađenović, dodajući da su tokom jučerašnjeg dana vatrogasci intervenisali i u Botunu u Zeti, gdje je gorio stub za struju i prijetio obližnjem domaćinstvu, ali je nakon intervencije problem brzo riješen. Grana od stabla u Moskovskoj ulici, u blizini hrama Hristovog vaskrsenja, pala je juče na automobil Duška Mihailovića, koji je bio na parkingu.

„Drvo je napravilo veću štetu, peta vrata su uništena. Naplatu štete ću tražiti, s obzirom na to da na to imam pravo. Da li će to biti privatna tužba ili ne, još uvijek ne znam, jer je potrebno da vidim kakva je procedura“, kazao je Mihailović.

U toku prethodna dva dana na objektima javne rasvjete i svjetlosne signalizacije nije bilo većih oštećenja.

„Ekipe „Komunalnih usluga“ su obilaskom terena konstatovale da je jak vjetar oborio dvije pješačke lanterne koje se nalaze na pješačkom semaforu u Donjoj Gorici.

Iste će biti zamijenjene u toku radnog vremena“, istakli su iz preduzeća „Komunalne usluge“, te apelovali na građane da ih, ukoliko primijete bilo kakve nedostatke i oštećenja na objektima javne rasvjete i svjetlosne signalizacije, kontaktiraju.

Prema navodima meteorologa u Podgorici je tokom jučerašnjeg dana duvao snažan sjeverni i sjevero-istočni vjetar koji je dostizao brzinu od 80 kilometara na čas.

„Bilo je jakih udara vjetra koji se svrstavaju u kategoriju olujnih“, pojasnio je meteorolog Dušan Pavićević.

Dodao je da će vjetar oslabiti u toku današnjeg dana, dok će već sjutra biti značajno slabijeg intenziteta, uz povećanje temperature.

Bonus video: