Omladinski klub Nikšić voljom vlasti ostao bez prostora za rad

Predsjednik kluba Miroslav Stanišić je ocijenio da zabrinjava činjenica da, umjesto poboljšanja uslova za ostanak mladih u gradu, kojih je iz dana u dan sve manje, lokalna uprava čini sve kako bi ukinula postojanje kluba
111 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 21.09.2017. 20:15h

Omladinski klub Nikšić ostao je bez kancelarije jer je lokalna uprava, kako tvrde, jednostrano raskinula ugovor koji je trebalo da bude na snazi do drugog kvartala 2018. godine.

Tvrde da ih Opština nije obavijestila o jednostranom raskidu ugovora za kancelariju od 12 metara kvadratnih u Sportskom centru.

“Niti nam dostavila rješenje, već nas je Sportski centar obavijestio da moramo napustiti prostoriju. Pokušali smo da se obratimo nadležnom potpredsjedniku Opštine sa kojim nijesmo uspjeli da stupimo u kontakt, kao i Kancelariji za mlade koja je direktno nadležna za pitanja mladih, pa i saradnju sa našim klubom. Ni od njih se nikakvi pomaci do danas nijesu desili”, navodi u saopštenju predsjednik Miroslav Stanišić.

On ističe da su u prostoru koji im je ustupljen krajem 2014. godine, a koji moraju da napuste do danas, obavljali najosnovnije kancelarijske potrebe.

“U ostalim gradovima u Crnoj Gori u kojima postoje omladisnki klubovi ili centri, adekvatan prostor, pa i preko 100 metara kvadratnih, obezbijeđen je od strane Opštine i ‘stanovanje’ tih omladinskih klubova ili centara se ne dovodi u pitanje”.

Stanišić je ocijenio da zabrinjava činjenica da, umjesto poboljšanja uslova za ostanak mladih u gradu, kojih je iz dana u dan sve manje, lokalna uprava čini sve kako bi ukinula postojanje kluba.

Iz lokalne uprave su obećali da će odgovoriti zbog čega je Omladinski klub ostao bez kancelarije, ali to nijesu učinili.

Bonus video: