Ona je prva Albanka u Policijskoj akademiji

“Ovo je veliki uspjeh za Ulcinj, jer nikada prije nijesmo imali toliko polaznika albanske nacionalnosti. Ovo je i svojevrsna satisfakcija za trud i napore koje ulaže lokalna vlast na afirmaciji akademije u Ulcinju”, kazao je Đeka “Vijestima”
405 pregleda 22 komentar(a)
Policijska akademija, Foto: Privatna arhiva
Policijska akademija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.11.2015. 21:10h

Ulcinjanka Jehona Muslić prva je Albanka polaznica Policijske akademije u Danilovgradu.

Zajedno sa sugrađanima Isom Taipovićem i Miradinom Palevićem, ona je juče počela da pohađa nastavu.

Njih troje i predsjednika Opštine Ulcinj Fatmira Đeku, juče je primio direktor akademije Rajko Peković.

“Ovo je veliki uspjeh za Ulcinj, jer nikada prije nijesmo imali toliko polaznika albanske nacionalnosti. Ovo je i svojevrsna satisfakcija za trud i napore koje ulaže lokalna vlast na afirmaciji akademije u Ulcinju”, kazao je Đeka “Vijestima”.

On je u septembru pisao premijeru Milu Đukanoviću i ministru Predragu Boškoviću da izdejstvuju upis troje svršenih srednjoškolaca iz Ulcinja, koji nijesu prošli prijemno testiranje, prije svega što, kako je tvrdio, bilo na njihovom nematernjem jeziku.

“Zato želim da se zahvalim svima što su pokazali spremnost države za integraciju manjinskih zajednica u državne institucije”, rekao je Đeka.

On je ocijenio da veoma malo službenika albanske nacionalnosti radi u Odjeljenju bezbjednosti u Ulcinju i na graničnom prelazu Sukobin.

Bonus video: