"Ona mi hrani djecu... Ali vidite da niko neće da dođe"

Ekipa “Vijesti” je zatekla u veoma lošem stanju jer, iako je Beriša pokušavao da joj pomogne da se pridigne na noge i hladio je vodom, ona je ponovo padala i teško je disala
115 pregleda 11 komentar(a)
Konj kod Milenijuma, Foto: Zoran Đurić
Konj kod Milenijuma, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.07.2017. 14:32h

Na mostu Milienijum u centru Podgorice oko 14 sati, vukući zaprežna kola, od iscrpljenosti ili bolesti pala je trogodišnja kobila.

Ona je prvo na saobraćajnici počela da posrće, pa je Bajram Beriša, koji je upravljao zaprežnim kolima koja je ona vukla, oslobodio tereta zaprege i sklonio je na zemljanu površinu u hlad pored puta.

Kobila je odmah pala.

Ekipa “Vijesti” je zatekla u veoma lošem stanju jer, iako je Beriša pokušavao da joj pomogne da se pridigne na noge i hladio je vodom, ona je ponovo padala i teško je disala.

Građani su se zaustavljali da pitaju šta se dogodilo životinji i nudili da zovu veterinara. Jedan mladić je donio veliki bidon vode i kilo šećera i dao Beriši da pokuša da okrijepi životinju.

Drugi mladić je Beriši prišao veoma bijesan pitajući ga da li je on povrijedio konja, spreman da se sa njim obračuna ako je to uradio.

Beriša se pravdao da je konj nahranjen i da o njemu vodi računa. Kazao je da se kobila oždrijebila prije mjesec dana. Dok je ležala vidjelo se da joj iz grudi kaplje mlijeko.

On je kazao da je ona i ranije bila bolesna kada je, navodno, pojela krpu, a da sada sumnja da je pojela perje na livadi na kojoj je pasla.

Beriša i reporteri “Vijesti” bezuspješno su zvali veterinarske stanice i inspekcije. Niko nije došao. Jedni jer su veterinari, navodno, bili na terenu, drugi jer nije njihova nadležnost.

Nakon skoro sat i po došao je vlasnik konja Ermin Huković.

Njegova zamisao je bila da konja nekako povede do veterinarske stanice u Maslinama, ali vidjevši da konj ne može da stoji odustao je od toga. I on je bezuspješno zvao veterinare.

Huković, koji je došao na štakama, kazao je da mu ta kobila hrani djecu i da je nikad ne bi ni na koji način povrijedio.

Na kraju je pozvao prijatelja da sa prikolicom prebace životinju kod veterinara. Dok se čekao prevoz, i nakon dva sata ležanja pored puta i osvježenja koje su joj prolaznici dali, kobila se pridigla.

“Pa zar mislite da bih zbog 30 eura za veterinara rizikovao da je izgubim. Ona mi hrani djecu. Ali vidite da niko neće da dođe”, kazao je Huković.

Bonus video: