Opasna dionica na putu u Rožajama: Djeca do škole rizikuju svoje živote

Iz rožajske Opštine su kazali da je za održavanje magistralnih i regionalnih puteva, kao i svih pratećih objekata na njima u nadležnosti Direkcije za saobraćaj koju su 10. februara obavijestili o svim kritičnim tačkama od Zelenskog do Dimiškinog mosta
180 pregleda 3 komentar(a)
Grahovo, Foto: Aida Skorupan
Grahovo, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 11.03.2015. 20:52h

Djeca iz Grahova, Bijele crkve i Bašče, njih dvadesetak, svakodnevno na putu do škole i nazad prolaze opasnim dijelom puta na koji nadležni već duže vrijeme ne obraćaju pažnju.

Nekoliko kilometara te dionice ide magistralom na kojoj je najkritičnija tačka potpuno neobezbijeđena.

Pored oštećene bankine, tu je i urušen potporni zid usljed čega se stvaraju rupe ka koritu Ibra.

Iz rožajskog Odjeljenja bezbjednosti su kazali da o kritičnim tačkama redovno obavještavaju Direkciju za saobraćaj i „Crnagora put“.

„To smo učinili i kada je riječ o pomenutoj dionici koja ima više uzastopnih nepreglednih krivina. Naseljena je, ali put pored mještana koriste i brojni đaci iz tog dijela i obližnjih sela. Pješačke staze nema, a kritičnu tačku, gdje su odbojne grede u lošem stanju, dodatno opasnijom čini to što nema rasvjete, čime su podjednako ugroženi svi učesnici u saobraćaju“, rekli su iz policije.

Na tom mjestu, istakli su iz Odjeljenja bezbjednosti, desilo se više saobraćajnih nesreća, od kojih nekoliko sa smrtnim ishodom.

„Tokom naših svakodnevnih aktivnosti usmjereni smo i na tu dionicu, u čijoj blizini su često naše patrole koje kontrolišu i upozoravaju“, rekli su iz policije.

Iz „Crnagora puta“, koji je nadležan za održavanje magistralnih i regionalnih puteva, juče nije bilo moguće dobiti komentar.

„Vijestima“ je nezvanično rečeno da je za magistralne i regionalne puteve na području opština, odnosno od ulazne do izlazne table zadužena lokalna uprava.

Iz rožajske Opštine su kazali da je za održavanje magistralnih i regionalnih puteva, kao i svih pratećih objekata na njima u nadležnosti Direkcije za saobraćaj koju su 10. februara obavijestili o svim kritičnim tačkama od Zelenskog do Dimiškinog mosta.

„U planu investicionih aktivnosti za ovu godinu je i izrada glavnog izvođačkog projekta pješačkog trotoara od Zelenskog mosta do autobuske stanice. Realizacija tog posla planirana je uz pomoć republičke Direkcije za saobraćaj“, saopštili su iz kabineta predsjednika Opštine. Iz Direkcije za saobracaj juče nijesu odgovorili na pitanja „Vijesti“.

Bonus video: