Operateri i pored zabrane prenose B92

U Agenciji za elektronske medije kažu da će početkom naredne sedmice staviti tačku na taj problem
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.09.2011. 08:01h

Iako je beogradska televizija B92 prije nekoliko sedmica obavijestila kablovske operatere u Crnoj Gori da ubuduće neće moći da prenose njen program, taj kanal se i dalje “nedozvoljeno” nalazi u punudi ovlašćenih kablovskih televizija.

U Agenciji za elektronske medije kažu da će početkom naredne sedmice staviti tačku na taj problem.

"Pošto smo imali informaciju da pojedini kablovski operateri pregovaraju sa B92 o uslovima i načinu distribucije tog programa u Crnoj Gori, nijesmo skidali taj program iz ponude kablovskih. Ako se ne postigne dogovor sa B92, taj program će početkom naredne sedmice biti skinut", kažu u Agenciji.

Predsjednik Udruženja kablovskih operatera UKOM, čiji članovi jedino nijesu Ekstra TV i BBM, Milovan Drakulović kaže da dogovor nije moguć.

"Nudili smo B92 i da platimo distribuciju njihovog programa, ali smo dobili negativan odgovor"

"Nudili smo B92 i da platimo distribuciju njihovog programa, ali smo dobili negativan odgovor. To je njihova poslovna odluka i ne zavisi od nas, niti od poštovanja ili nepoštovanja plaćenih prava, već je riječ o promjeni vlasnika, odnosno da je vlasnik te televizije kupio podgoričku Pro TV, pa im se ne isplati dupliranje programa", kaže Drakulović.

Ekstra TV: Pregovori u toku

U Ekstra TV-u kažu da su pregovori sa B92 u toku i da dok traju ne mogu ništa komentarisati. Isto kaže izvršni direktor BBM Peđa Jovanović. On dodaje da će se BBM potruditi da nađe kvalitetnu zamjenu ako B92 ne ostane.

BBM će se potruditi da nađe kvalitetnu zamjenu ako B92 ne ostane

Glavni urednik B92 Veran Matić je nedavno izjavio da je ta televizija odlučila da se ne emituje u Crnoj Gori zbog nepoštovanja plaćenih prava, odnosno zato što su neki kablovski operateri puštali program te televizije za koji ona nema plaćena prava za Crnu Goru.

U međuvremenu se ispostavilo da je stvarni razlog to što je vlasnik beogradske televizije kupio i podgoričku Pro TV, pa neće da jedan program emituje na dvije televizije.

Bonus video: