Opet blokiran račun Budve: Moraju da vrate dug od 350.000 eura

Gradnja puta oštetila je opštinsku kasu za 1.150.457 eura
0 komentar(a)
Budva, Foto: Shutterstock
Budva, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.04.2016. 16:26h

Račun Opštine Budva juče je po ko zna koji put blokiran u ovoj godini - juče je to učinila kompanija Crnagoraput, zbog duga od 350.000 eura za asfaltiranje seoskog puta ka mjestu Krapina.

Iz gradske vlasti saopštili su da bi najnovija blokada trebalo da bude „skinuta“ do kraja sedmice, jer je Crnagoraput gotovo uzeo kompletan novac koji mu pripada...

Opštinskim službenicima se, međutim, i dalje duguju bar dvije zarade.

Gradnja 6,5 kilometara dugog puta od manastira Podostrog do sela Krapina iznad Budve, oštetila je opštinsku kasu za 1.150.457 eura.

To tvrde iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Na tender za gradnju puta pobijedila je firma Gugi komerc, čiji je vlasnik Branislav Gugi Savić od februara u spuškom Istražnom zatvoru.

Nakon što je trasa probijena i urađena podloga, gradnja puta je nakon izbora 2009. godine stala i praktično pune tri godine ka selu se išlo makadamom.

Opština tada asfaltiranje puta povjerava Crnagroputu, za šta je iz kase izdvojeno nešto više od pola miliona eura.

Saobraćajnica je svečano otvorena povodom Dana opštine 2012. godine, ali radovi Crnagoraputu nijesu do kraja isplaćeni.

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu nakon što je nevladina organizacija MANS podnijela krivičnu prijavu protiv čelnika Opštine, nekoliko službenika i članova tendrske komisije.

Gradsku kasu u protekla tri mjeseca praznili su svi, od države zbog poreskog duga, do potraživanja banke zbog projekta desalinizacije. Najavljivani kao kapitalni projekti, sada uzimaju danak, pa je od januara više od milion eura “otišlo” na izmirivanje dugova od prije par godina.

Bonus video: