Opet će se raspisati tender za led sijalice: Popović tvrdi da nema štete

“Naš sljedeći potez je da, kao i do sada, u saradnji sa Glavnim gradom obnovimo tender, koji je od izuzetnog interesa kako za Komunalne usluge, tako i za stanovnike seoskih i prigradskim naselja”, kazao je Popović
327 pregleda 0 komentar(a)
Radojica Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Radojica Popović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 22.09.2017. 20:10h

Direktor preduzeća Komunalne usluge, Radoica Popović, kazao je da će ponovo raspisati tender za nabavku i ugradnju LED svjetiljki u Glavnom gradu, Tuzima i Golubovcima, vrijedan šest miliona eura.

“Naš sljedeći potez je da, kao i do sada, u saradnji sa Glavnim gradom obnovimo tender, koji je od izuzetnog interesa kako za Komunalne usluge, tako i za stanovnike seoskih i prigradskim naselja”, kazao je Popović.

Državna komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki je usvojivši žalbu firmi “U Light Kft i La Collina d.o.o.” na pomenutu tendersku dokumentaciju, poništila odluku preduzeća “Komunalne usluge” od 16. marta, kojom je odlučeno da posao dobije kompanija “Nova energija” iz Nikšića. “Nova energija” je tada dostavila zajedničku ponudu od 4, 8 miliona eura, dok je ponuda firmi “U Light Kft i La Collina doo” odbijena kao neispravna.

Komisija je obavezala “Komunalne usluge” da firmi “U Light Kft “ iz Budimpešte nadoknadi sredstva na ime uplaćene naknade za vođenje postupka u iznosu od 8.000 eura i troškove postupka na ime sastavljanja žalbe u iznosu od 5.400 eura u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti ovog rješenja. Popović je istakao da realizacija ovog projekta ne iziskuje nikakve dodatne troškove, jer se anuiteti po kreditu u potpunosti plaćaju od efekata uštede električne energije.

Bonus video: