Opet obaramo rekorde!

Rekord je oboren iako je portal otežano funkcionisano jer je opterećenje bilo i do 8 puta veće od prosječnog. Već nakon 25 dana je sigurno da će oktobar biti novi rekordni mjesec
88 pregleda 38 komentar(a)
Portal Vijesti, Foto: Zoran Đurić
Portal Vijesti, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.10.2015. 17:37h

Portal "Vijesti online" opet obara rekorde! Za vikend je na svim uređajima pregledano preko 7,2 miliona strana, ostvareno je preko 1,3 miliona posjeta, a bilo je ukupno skoro 300 hiljada jedinstvenih posjetilaca.

Rekord je oboren iako je portal otežano funkcionisano jer je opterećenje bilo i do 8 puta veće od prosječnog. Već nakon 25 dana je sigurno da će oktobar biti novi rekordni mjesec.

Izvor svih podataka je Google Analytics (Google statistika), besplatna usluga koju pruža kompanija Google, a kojom se generišu detaljne statistike posjećenosti stranica na internetu.

Portal Vijesti je daleko najpopularnija stranica iz Crne Gore i prema podacima internet kompanije Alexa nalazi se na petom mjestu po posjetama u Crnoj Gori, a više posjeta bilježe jedino globalno najpopularniji servisi Facebook, Google, YouTube i Google pod crnogorskim domenom. Alexa je internet kompanija koja rangira web stranice i blogove na osnovu procjene posjećenosti.

Prema podacima sa sajta similarweb.com, broj posjeta portalu u septembru je veći od ukupnih posjeta naredna četiri najbolje rangirana crnogorska informativna portala zajedno.

Facebook stranica "Vijesti" ima preko 68 hiljada lajkova, a broj ljudi koji prati "Vijesti" na Twitteru je prešao 28 hiljada.

Po Google Analytics podacima, oko 186.000 je aktivnih korisnika mobilne aplikacije, 45,000 preko IOS aplikacije, 141,000 preko Android aplikacije.

Ekipa portala "Vijesti" zahvaljuje se vjernim čitaocima na povjerenju.

Bonus video: