Opet prekinuta sjednica barske Skupštine: Svađa vlasti oko Mornara i para

“Kod KK Mornar i prevoza učenika OŠ 'Mrkojevići' imamo različita tumačenja prava i prakse. Nije dobro da izvršna vlast potcjenjuje odbornike i ovu SO. Odbornici SD od ovog trenutka neće učestvovati u radu SO, sve dok ova odluka ne bude realizovana”, rekao je predsjednik Kluba odbornika SD Mićo Orlandić
109 pregleda 0 komentar(a)
sjednica barske skupštine, Foto: Radomir Petrić
sjednica barske skupštine, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 25.07.2017. 07:46h

Odbornici barske Skupštine ni juče se nijesu izjasnili o izvještaju o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave u 2016. godinu, jer su sjednicu napustili odbornici vladajuće SD.

Oni su izašli iz sale i zaprijetili bojkotom jer Opština ne namjerava da izdvoji 100.000 eura za Košarkaški klub Mornar i za prevoz đaka u Mrkojevićima.

Nakon toga, predsjednik Skupštine Radomir Novaković prekinuo je sjednicu, pa je izvještaj gradonačelnika Zorana Srzentića (DPS) ostao bez izjašnjenja i trećeg dana rada.

“Kod KK Mornar i prevoza učenika OŠ 'Mrkojevići' imamo različita tumačenja prava i prakse. Nije dobro da izvršna vlast potcjenjuje odbornike i ovu SO. Odbornici SD od ovog trenutka neće učestvovati u radu SO, sve dok ova odluka ne bude realizovana”, rekao je predsjednik Kluba odbornika SD Mićo Orlandić.

Srzentić je odgovorio da će dio novca biti usmjeren „Mornaru“.

“Ali, i Sportski centar traži dio novca zbog velikih troškova organizovanja košarkaških utakmica“, rekao je on, ocijenivši da je bespotrebno politizovati to pitanje.

Predsjednik kluba odbornika DF-a Dejan Đurović poručio je ispred opozicije da vlast mora poštovati donesene odluke SO Bar.

Ocijenio je da je vlast paralisana, a vladajuća koalicija u očiglednoj krizi i zatražio vanredne izbore.

Savo Vujošević (DEMOS) zatražio je da se poštuju i drugi zaključci SO, prije svih oni u vezi sa 72 stana solidarnosti.

Novaković je odgovorio da je SO Bar „uvijek radila u skladu sa zakonom i usvojenim zaključcima“.

Predsjednica Kluba odbornika DPS-a Branka Nikezić ocijenila je da su potpuno nepotrebno ušli u problem.

“Niko ne bježi od troškova prevoza đaka i novca za KK Mornar, ništa ne gori, sve će biti realizovano, a škola i košarkaška sezona kreću u septembru - ima dovoljno vremena do tada”.

Sekretar za finansije i ekonomiju Zarija Franović rekao je da nema potrebe da se prepucavaju jer će možda biti i rebalansa budžeta.

Bonus video: