Opet propao tender Opštine Tivat: Za Belane nije ni treća sreća

To je već treći put da Opština ne uspijeva da započne radove na prvoj fazi izgradnje i uređenja obale, investicije vrijedne 1,1 milion eura
224 pregleda 1 komentar(a)
Belane, Foto: Siniša Luković
Belane, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 24.01.2018. 19:50h

Dugo očekivano i od tivatske vlasti pompezno obećavano uređenje obale na Belanima, ponovno je odloženo jer je propao i najnoviji tender za izbor izvođača radova.

To je već treći put da Opština ne uspijeva da započne radove na prvoj fazi izgradnje i uređenja obale, investicije vrijedne 1,1 milion eura.

Budžetom je već tri godine predviđen novac za tu namjenu.

Na posljednjem tenderu prispjela je samo jedna ponuda - konzorcijuma koji su činile firme „Civil Engineer“ i „Verde Projekt“ iz Podgorice, „Jawl Crna Gora“ iz Danilovgrada i „VL Inženjering“ iz Budve.

Ponuda u iznosu od 1.054.296 eura odbačena je kao formalno neispravna, pa je tenderska komisija opštine tender proglasila neuspjelim i obustavila ga.

Uređenje obale sa izgradnjom otvorenog bazena - plivališta u moru, DPS Tivta obećavao je u svim izbornim kampanjama još od aprila 2004.

U međuvremenum, ispostavilo se da uopšte ne namjeravaju da na Belanima naprave klasični otvoreni bazen, već veliki mandrać sa tri od njegove četiri strane na plutajućim pontonima u moru.

Takvo rješenje mnogi su kritikovali, uz poruku da gradu ne treba mandrać, već pravi zatvoreni bazen kako bi se vaterpolo sport revitalizovao i mogao razvijati tokom cijele godine, a ne samo ljeti. Gradski čelnici, međutim, nisu odustali od ideje da na Belanima grade mandrać koji zovu bazenom, ali je to ostavljeno za drugu fazu radova na uređenju tog dijela obale.

Gromko najavljivana prva faza radova koja je podrazumijevala izgradnju pješačke staze uz more i uređenja plaže sa kupalištem prilagođenim i osobama sa invaliditetom, propala je već treći put zaredom.

Opština je 2016. potpisala 1,1 milion eura vrijedan ugovor sa nikšićkom firmom „Erlang“ koja je trebalo da izvodi radove na izgradnji prve faze lungo-mare pješačke staze i uređenja obale na Belanima. “Erlang“ međutim nije „ni lopatu zakopao“ jer su odustali od posla...

Projekat za Belane koji je izradilo “Morsko dobro” predviđa da se na ukupno 7.576 kvadrata izgradi pješačko-kolska staza u dužini od skoro 400 metara, napravi plažni objekat sa platoom, sanira postojeća ponta i sagrade dvije nove staze do budućeg velikog mandraća

Bonus video: