Opet su željeli da nas prevare

„Pozvali na razgovor članove DPS-a iz naselja, ali su ih i oni odbili”, istakao je Jeremić
1 komentar(a)
Mještani, Foto: Luka Zeković
Mještani, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.04.2017. 06:09h

Mještani Park šume Zagorič optužili su predstavnike Glavnog grada da su pokušali da ih prevare i da organizuju sastanak sa članovima Demokratske partije socijalista (DPS) iz tog naselja, ali da su i oni odbili da se sastanu sa njima.

“Pozvali su članove DPS-a iz naselja i kazali da će gradonačelnik Slavoljub Stijepović razgovarati sa njima. Međutim oni su to odbili, poručivši im da ima Odbor mještana i da im više ne vjeruju, jer su ih prevarili ko zna koliko puta”, istakao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

On je kazao da su mještani složni, da su zajedno bez obzira na političku pripadnost, a da su nakon što su ih odbili mještani, pozvali članove organizacionog odbora.

“I ti mještani iz DPS-a su na protestima, jer ovo nije politika, nego egzistencijalno pitanje. Pokušali su na taj način da nas razbiju, nakon što smo odbili razgovor sa predstavnicima Glavnog grada, među kojima su menadžer Glavnog grada Dragutin Đeković, šef biroa za odnose sa građanima Vojislav Nedović, kao i sekretar Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine Oliver Marković”, kazao je Jeremić.

Istakao je da, uz sve uvažavanje pomenutih funkcionera, mještani smatraju da im oni ne mogu pomoći, već žele da razgovaraju sa Stijepovićem, njegovim zamjenicima ili predsjednikom Skupštine Glavnog grada.

Mještani iz Zagoriča protestuju preko mjesec dana, jer im je presudama došlo da plate kvadrat zemljišta od 35 do 40 eura porodici Vučinić i Stamatović, kojima je vraćeno 285 000 metara kvadratnih.

Smatraju da je ta cijena previsoka, ali ne bježe od plaćanja manjeg iznosa, uz posredovanje države.

Bonus video: