Opet ukraden kabl u Doljanima, domaćinstva bez signala

Iz Telekoma je “Vijestima” saopšteno da danas očekuju da će kvar biti popravljen. Kabl je kod crkve u Doljanima presječen
1 komentar(a)
Doljani, Foto: Vesko Belojević
Doljani, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.12.2014. 17:02h

Zbog pokušaja krađe kabla, bez Interneta, fiksnog telefona i EXTRA TV-a od juče ujutro je naselje iznad crkve u Doljanima, odnosno preko 50 domaćinstava.

Iz Telekoma je “Vijestima” saopšteno da danas očekuju da će kvar biti popravljen. Kabl je kod crkve u Doljanima presječen.

Pored toga, nepoznati počinilac ili više njih ukrao je 95 metara kabla u Ulici Vasa Bracanova u istom naselju, zbog čega korisnici Telekoma juče nijesu mogli da koriste njihove servise.

Iz Telekoma je “Vijestima” saopšteno da su ekipe bile na terenu i radile na sanaciji kvara, te da je trebalo da do kraja jučerašnjeg dana svi korisnici budu u mogućnosti da ponovo koriste servise.

“Možemo da potvrdimo da je ukradeno 95 metara kabla u Ulici Vasa Bracanova. Ovo je osma krađa na tom području i Telekom je, u skladu sa procedurom, sve krađe procesuirao prema nadležnim službama”, saopšteno je iz te kompanije.

Saopštili su da su nakon odlaska na teren, radnici saznali za još jedan pokušaj krađe blizu crkve u Doljanima, zbog kojeg je došlo do prekida kabla.

Pored magistrale prema Kolašinu u blizini kafane “Smederevo” u oktobru, zbog krađe kabla je oko 300 kuća bilo bez fiksnog, Interneta i Extra TV-a. Tada su izvukli lopovi autom, mještani tvrde, 500 metara bakra. Nijesu prošle ni dvije noći od popravke, a lopovi su opet pokušali da ukradu kabl u tom naselju. Mještanin Janko Madžgalj tada je uhvatio lopova na djelu.

Samo na Zlatici, kako je “Vijestima” saopšteno iz Telekoma, tokom ove godine ukupna šteta je blizu deset hiljada eura.

Bonus video: