Opozicija složno protiv tunela kroz Goricu

Vujović je kazao da Goricu treba ostaviti građanima za mir i rekreaciju, "a saobraćajne gužve i vreve na nekom drugom mjestu"
5 komentar(a)
Ažurirano: 24.12.2012. 18:47h

"Brdo Gorica je simbol grada koji treba njegovati. Neko želi i neko hoće da simbol grada stavi u funkciju razvoja saobraćaja, da remeti mir i da remeti čitavu koncepciju brda Gorica" kazao je Vladimir Vujović iz SNP-a na današnjoj pres konferenciji "Udruženja ljubitelja Gorice i prirode".

Vujović je kazao da Goricu treba ostaviti građanima za mir i rekreaciju, "a saobraćajne gužve i vreve na nekom drugom mjestu".

Đorđije Suhih kazao je da je Gorica je simbol Podgorice. "Ušla je i u samo ime grada. Gorica znači zdravlje za građane Podgorice, Gorica je naš odnos prema ekologiji, prirodi. Gorica za nas nije samo brdo nego nešto više od toga. Zbog toga, ne treba ići kroz Goricu - nego treba ići na Goricu" kazao je Suhih.

Suhih smatra da ima mnogo načina da se saobraćaj prema i od Zagoriča poboljša. "Nemojmo uzimati sve od prirode. Za dobro zelenilo jednog grada treba 50 godina, a za most treba dvije, tri godine. Svi su shvatili nepotrebnost i neobjektivnost ovog projekta. Građani , koji su najbitniji, rekli su svoje mišljenje i treba ih čuti i podržati" zaključio j Suhih.

Bošnjak: To je interes manje grupe ljudi

"PzP-a će kategorično biti protiv ovog projekta jer smatramo da nije u interesu građana" kazala je poslanica Branka Bošnjak. "Ne radi se o javnom interesu već vjerovatno o nekom interesu manje grupe ljudi jer ako se raspitate možete saznati ko u stvari pravi zgrade u dijelu ulaza i izlaza iz tunela. Iz ovoga stoji jedna prevara i 9 miliona eura uložiti u ovakav jedan projekat može samo neko ko ne razmišlja racionalno" kazala je Bošnjak.

I NOVA protiv

Milorad Bešović kazao je da klub odbornika NOVE neće podržati petogodišnji plan razvoja Glavnog grada. "Mi razumijemo potrebe građana Zagoriča, ali prije toga moraće neko dobro da nas ubijedi da tunel neće uništiti ekologiju Gorice. I da za to postoje interesi građana" kazao je Bešović.

"Svi parkovi u gradu, sva dječija igrališta su devastirana. Klub odbornika NOVE gledaće interese ekološke zaštite Gorice, interese građana Zagoriča, a na kraju krajeva , vrijeme je da se jedno važno pitanje riješi lokalnim referendumom" zaključio je Bešović.

Nezavisni odbornik u podgoričkom parlamentu Miloš Konatar kazao je da su danas na Goricu prije svega došli kao građani Podgorice. "Želimo da podržimo njihovu borbu protiv izgradnje tunele kroz Goricu jer njihova borba je i naša borba i borba svih građana Podgorice. Kao nezavisni odbornici, daćemo pun dopinos ovoj borbi protiv kršenje zakona. Za nas, ovo je borba za zdrav razum i borba za očuvanje jednog od simbola Podgorice" kazao je Konatar.

Galerija

Bonus video: