Oprez zbog mokrih puteva

Iz AMSCG su savjetovali vozačima opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu i poštovanje saobraćajnih pravila
709 pregleda 0 komentar(a)
Oprez zbog mokrih puteva, Foto: Shutterstock
Oprez zbog mokrih puteva, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mjestimično mokrim kolovozima, uz olujne udare vjetra, saopštili su iz Auto moto saveza Crne Gore i dodali da na sjeveru ima sniježnih padavina i mećave.

Iz AMSCG su savjetovali vozačima opreznu vožnju, prilagođenu uslovima i stanju na putu i poštovanje saobraćajnih pravila.

Navodi se da na pojedinim dionicama saobraća otežano i usporeno, a na onim koje vode duž klisura i usjeka mjestimično ima sitnijih odrona.

Zimska oprema obavezna je do 31. marta na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Upotreba zimske opreme za sva vozila koja učestvuju u saobraćaju obavezna na svim putevima, ukoliko postoje zimski uslovi na njima poput snijega, leda ili poledice.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-6, dionica Trubjela-Vilusi biće obustavljen saobraćaj za sve vrste vozila od devet do 11 i od 14 do 16 sati. Van ovih termina saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestu radova.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2.4 dionica Ulcinj - Krute saobraćaj se obustavlja od osam do 12 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-2 dionica Debeli brijeg-Herceg Novi, lokalitet Tatar Bašta, promijenjen je saobraćaj sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Bonus video: