Opština Bar nagradila najbolje učenike

"Ne zaboravite da "Luča" simbolizuje vrijednosti koje su vaše izvorište, u okrilju kojih ste ponikli i vaspitavani i koje treba da nastavite da njegujete predan rad, disciplinu, poštovanje i traganje za novim saznanjima", rekla je potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović
891 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni učenici, Foto: Opština Bar
Nagrađeni učenici, Foto: Opština Bar

Na tradicionalnoj svečanosti u Dvorcu kralja Nikole, Opština Bar je nagradila 127 učenika osnovnih i srednjih škola koji su dobili diplomu "Luča".

Uručujući nagrade najboljim đacima, potpredsjednica Opštine Tanja Spičanović poželjela im je uspjeha u daljem školovanju, te da im na tom putu moto i princip bude "upravo izvrsnost".

"Želim da pozdravim i one koji su bili vaše najveće ohrabrenje i oslonac na tom putu, vaše posvećene roditelje i nastavnike koji dijele vaš uspjeh i koji su posebno ponosni na vas. Grad Bar je ponosan na vašu mladost i pregalaštvo. Ne zaboravite da "Luča" simbolizuje vrijednosti koje su vaše izvorište, u okrilju kojih ste ponikli i vaspitavani i koje treba da nastavite da njegujete predan rad, disciplinu, poštovanje i traganje za novim saznanjima",rekla je pored ostalog Spičanović.

Ukupno 62 osnovca dobitnika "Luča" dobili su novčanu nagradu od po 50 eura, kao i 40 srednjoškolaca koji su tokom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi imali odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje.

Maturanti, njih 25, koji su tokom cjelokupnog školovanja imali prosječnu ocjenu 5 i primjerno vladanje, dobili su po 100 eura.

Nagrađenim učenicima uručene su i monografije“ Barski ljetopis-prvih 30 godina”.

“Lučonoše” OŠ “Anto Đedović’’ su Tijana Nikolić, Mirela Rastoder, Anesa Sinanović, Mia Bulatović i Šejla Alković, a OŠ “Blažo Jokov Orlandić’’ Anida Bosović, Nikša Karanikić, Aleksa Knežević, Saša Lekić, Nikola Vešović, Viktor Karanikić, Ana Nikoloska, Anastasija Smolović, Ines Muslić, Špiro Ognjenović i Radmila Škuletić

Dobitnik “Luče” u OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeu’’ je Ezana Đenašević, u OŠ “Jugoslavija’’ Igor Koval, Luka Mijač, Milica Milošević, Amar Muratović, Anastasija Stijović, Mihailo Miljanić, Divna Ratković, Teodora Đurović, Nikola Leković, Matea Šaltić, Milana Šćekić, Stefani Bajčeta, Luka Babović, Emir Muhović, Miloš Božović, Jana Burzanović, Jovana Đoković, Andrea Joksimović, Maida Matezić, Anđela Mrvaljević, Hana Peročević, Miljana Vlahović, Branislav Đurišić, Anđela Ivanović, Ivana Kovačević, Dženana Mehadžić i Milana Vujović.

U OŠ “ Kekec” diplomu su dobili Milica Dujović, Nora Vuksanović, Melanija Kuvelja, Matija Kovačević i Luka Janković, u OŠ “Meksiko” Amar Hot, Jelena Popović, Damir Velović, Edis Dreić i Dario Marstijepović, u OŠ “Mrkojevići” Alma Đurović, Hana Ljaljević, Mirza Lukač, Amina Nikezić i Semina Odžić, a u OŠ”Srbija” Dževahira Karađuzović, Šejla Beharović i Sara Nikočević.

U Gimnaziji "Niko Rolović“, dobitnici “Luče” za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednoj školi su Anđela Labović, Petar Jovanović, Milisav Vuković, Bodin Orlandić, Jovana Franović, Jelena Franović, Stefan Vujović, Nađa Drešić, Nebojša Škerović, Ekan Kojić, Vladimir Novović, Sena Pelinković, Ana Brajković, Arijana Goda, Andrea Čabarkapa, Barbara Brzić, Gorica Ćorić, Nikola Zanković, Miloš Drešić, Tijana Ivanović, Jovana Krgović, Đorđije Petrić i Ksenija Ivanović.

Gimnazijalci koji su imali odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi su Sara Šćepanović, Nikolina Petranović, Anđela Dragaš, Mihailo Kalinić, Anastasija Drašković, Ana Kastratović, Aleksandra Lekić, Dijana Dević, Miloš Đuranović, Mirela Čobić, Dalila Kojić, Borjana Premović, Vasilisa Milović, Mia Alković, Jelena Rastović, Jelena Popović, Olivera Đurišić, Maida Kurgaš, Marija Leković, Teodora Milić, Ognjen Mandić, Ilija Zeković, Violeta Filipović, Dalida Kukuljac, Milena Rajović, Ognjen Macanović, Stefan Mijović, Tamara Stojanović, Dragan Lero i Divna Fuštić.

U Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi dobitnici “Luče” za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi su Matea Vujović i Hana Hot, a “Luče” za odličan opšti uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi David Papan, Sara Borančić, Teodora Breškić, Majda Vukić, Bogdana Tijanić, Martina Marčić i Katarina Malidžan.

U Srednjoj stručnoj školi dobitnici “Luče” za odličan opšti uspjeh u osnovnoj i srednjoj školi su Ognjen Barać, Ognjen Leković i Spasoje Džaković.

Bonus video: