Opština Budva očekuje završetak investicija do početka sezone

“Ukoliko ne bude dodatnih otežavajućih okolnosti na koje ne možemo uticati, pasarela, kao i dva kružna toka u Bečićima i Petrovcu biće završeni do početka turističke sezone”
2701 pregleda 0 komentar(a)
Privatne kompanije grade punom parom, Foto: Vuk Lajović
Privatne kompanije grade punom parom, Foto: Vuk Lajović

Ključni investicioni projekti, izgradnja pješačke pasarele u Rafailovićima, te dva kružna toka u Bečićima i Petrovcu mjesecima kasne, a izbijanje epidemije koronavirusa dodatno će usporiti radove. Dodatno, problemi nastaju i zbog nedostatka materijala i problema u transportu.

Ipak, u Opštini su optimisti da će do početka ljetnje sezone radovi biti okončani. Sekretar za investicije Mladen Mikijelj smatra da ne bi trebalo da bude više kašnjenja.

“Imajući u vidu da je kasnilo usvajanje Programa investicionih aktivnosti, kasni se i sa realizacijom nekoliko projekata koji su započeti prošle godine. Uzimajući u obzir činjenicu da nismo dva mjeseca mogli da plaćamo privremene situacije izvođačima, to se odrazilo na dinamiku”, kazao je Mikijelj.

Prema njegovim riječima, sada kada je lokalni parlament usvojio program, izvođači mogu povećati intenzitet radova.

“Ukoliko ne bude dodatnih otežavajućih okolnosti na koje ne možemo uticati, pasarela, kao i dva kružna toka u Bečićima i Petrovcu biće završeni do početka turističke sezone”, tvrdi Mikijelj.

Upitan koliko izbijanje epidemije koronavirusa u Crnoj Gori mogu poremetiti planove koje je zacrtala Opština Budva, Mikijelj je kazao da je svakako realizacija programa investicionih aktivnosti dodatno otežana.

“Transport opreme i materijala je usporen, a samim tim to se može odraziti i na dinamiku realizacije projekata koji se trenutno izvode na području opštine. Želim da napomenem da je zdravlje ljudi uvijek na prvom mjestu, tako da ćemo i mi raditi u skladu sa preporukom Vlade i naredbom koju je donijela Opština Budva”, naveo je Mikijelj.

Realizacija investicionih aktivnosti u godini izbora, jer Budvu očekuju u oktobru redovni lokalni izbori, je jedan od prioriteta aktuelne gradske uprave. Građanima su data brojna obećanja, izborni programi vladajuće koalicije još nijesu realizovani, zato se i insistira da izvođači intenzivnije rade kako bi barem započeti projekti bili što prije završeni.

Povodom intenzivne gradnje, budvanske Demokrate pozvale su nadležne da još jednom razmotre koliki rizik po javno zdravlje imaju aktivna gradilišta.

“Svjedoci smo izuzetno teškog perioda kroz koji prolazi svijet ovih mjeseci, perioda punog zebnje, straha i neizvjesnosti. Borba sa pandemijom virusa COVID 19 skoro je potpuno izmijenila život svih nas. Kompletan sportski, kulturni i socijalni život je stao i u ova teška vremena moramo svi biti disciplinovani, biti solidarni i pomoći jedni drugima kako bi što prije bili u mogućnosti da zajedno pobijedimo opasnost u kojoj se našao cijeli svijet”, navode u budvanskom odboru Demokratske.

Oni dodaju da “udar koji ovih dana trpi naša privreda i građani je izuzetno težak i trebaće mnogo vremena da se kao društvo oporavimo od posljedica koje će novonastala situacija imati na sve segmente našeg života”.

Bonus video: