Opština Budva izdvaja po 10.000 eura za Albaniju i Nevesinje - Vijesti.me
CAREVIĆ DONIO ODLUKU

Opština Budva izdvaja po 10.000 eura za Albaniju i Nevesinje

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva pridružili su se Nacionalnom timu za evakuaciju povrijeđenih, pretragu i spašavanje iz ruševina koji je otputovao za Albaniju

Opština Budva
Opština Budva (Foto: Vuk Lajović)

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, donio je odluku da Opština Budva opredjeljuje sredstva u iznosu od 10.000 eura za pomoć Republici Albaniji usljed vanredne situacije izazvane zemljotresima gdje je došlo do tragičnih gubitaka, kao i 10.000 eura za pomoć Opštini Nevesinje za saniranje posljedica od razornog zemljotresa. 

Budući da je Republika Albanija i Opština Nevesinje pogođena nizom zemljotresa, Opština Budva opredjeljuje navedena sredstva za pomoć susjednim državama.  

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva pridružili su se Nacionalnom timu za evakuaciju povrijeđenih, pretragu i spašavanje iz ruševina koji je otputovao za Albaniju, gdje će zajedno sa kolegama iz brojnih država Evrope pomoći u saniranju posljedica razornih zemljotresa.  

Duboko potreseni zbog ovih tragičnih događaja, razumijevanjem i podrškom Opština Budva i u ovim teškim trenucima stoji na raspolaganju opštinama pogođenim ovim teškim nepogodama.


Vidi sve komentare