Opština Budva radi rebalans jer se od Marovića nisu ovajdili

Neke od nekretnina još nijesu ni uknjižene, za druge nije dobijena saglasnost za prodaju od Vladinih resora, rečeno “Vijestima” u lokalnoj upravi
50 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2017. 20:23h

Opština Budva nije uspjela ove godine da proda nijednu nekretninu koja je joj pripala na osnovu sporazuma budvanske kriminalne organizacije sa Specijalnim tužilaštvom i time nadoknadi štetu koju im je pričinila družina na čelu sa Svetozarom Marovićem.

To će dovesti i do rebalansa budžeta, s obzirom da je bilo predviđeno da se od prodaje stambenih i poslovnih prostora naplati najviše tri miliona eura, a Opština nije došla do tog novca.

Ove godine inkasirano je 350.000 i to isključivo, kako je „Vijestima“ potvrđeno u lokalnoj upravi na čijem je čelu Dragan Krapović, od prodaje opštinske zemlje na ime formiranje i kompletiranja urbanističkih parcela.

Navode da je “mnogo razloga” zbog kojih imovina nije prodata, što je dovelo do “minusa” od 2,65 miliona eura.

“Prije svega zbog toga što neke od nekretnina još nijesu ni uknjižene, dok za druge nije dobijena ni saglasnost Vladinih resora za prodaju”, rečeno je “Vijestima“ u lokalnoj upravi.

U Opštini su projektovali da će nekadašnje nekretnine budvanske kriminalne grupa prodati sljedeće godine, jer su budžetom za 2018. zacrtali da će ostvariti prihod od tri miliona eura.

Za prodaju nekretnina neophodna je saglasnost Ministarstva finansija, ali i “čisti“ imovinski papiri. Mnoge od nekretnina, kako su ranije upozorili iz gradske uprave, ne vrijede onoliko koliko su sudski vještaci procijenili, pa postoji bojazan da će i prodaja ići otežano.

Navodno, mnogi poslovni i stambeni prostori su neupotrebljivi.

Rebalansu kumovao i “Vodovod” - Opštini uplatili 1,7 miliona manje

Iako je ostvarena naplata komunalija za čak dva miliona eura više od projektovane, Opština je bila prinuđena da izvrši rebalans budžeta.

Predlogom nacrta rebalansa u koji su „Vijesti“ imale uvid, još jedna stavka je uticala da se ne ostvari zacrtani budžet - gradski “Vodovod” trebalo je u kasu Opštine da uplati tri miliona eura, a leglo je 1,3 miliona.

Galerija

Bonus video: