Opština Budva: Uvjerite se kako je stvarno protekla Petrovačka noć

“U svojoj izjavi Armenko izražava svoje nezadovoljstvo Petrovačkom noći.... Veoma teško je pronaći korelaciju između uloge TO Budva i, manje-više, ličnog nezadovoljstva”
180 pregleda 17 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2017. 14:29h

Iz Turističke organizacije Budva ocijenili su da su navodi potpredsjednika Udruženja ugostitelja Budve Ilije Armenka da je ovogodišnja Petrovačka noć doživjela potpuni fijasko - njegov lični, tendenciozan i zlonamjeran utisak.

Reagujući na tekst “Ugostitelji traže odgovornost: Neviđen fijasko Petrovačke noći”, naveli su da je riječ o izjavi jednog ugostitelja iz Petrovca.

“U svojoj izjavi Armenko izražava svoje nezadovoljstvo Petrovačkom noći.... Veoma teško je pronaći korelaciju između uloge TO Budva i, manje-više, ličnog nezadovoljstva”, piše u saopštenju koje je potpisao v. d. direktor Mladen Franović.

On je ocijenio da je broj posjetilaca veoma egzaktna kategorija i da je, u vrijeme savremene i široko dostupne IT tehnologije, besmisleno razvijati diskusiju na temu broja posjetilaca.

“Svi događaji u organizaciji TO Budve se snimaju i iz snimka koji je napravljen dronom jasno se može vidjeti posjećenost fešte i činjenica da je ocjena Armenka paušalna, tendenciozna i zlonamjerna. Saopštenje Armenka nije zvaničan stav Udruženja ugostitelja Budve. Iako je on tek zatražio održavanje vanrednog sastanka Upravnog odbora Udruženja, TO Budva je u stalnom kontaktu sa Udruženjem i ni u jednom trenutku nije primila informaciju da je ovo zvaničan stav...”

Ističe se da je saopštenje kontradiktorno.

"Osim gore pomenute nelogičnosti o tome šta zapravo smeta g. Armenku, nije jasno ni što on misli o samoj Petovačkoj noći. Na početku teksta do dolaska nove vlasti ona mu je bila “brend” Petrovca, a do kraja teksta kaže da ipak bila i ranije “sve lošija i lošija”. Na početku teksta g. Armenko konstatuje da nije bilo posjetilaca i da je to bila “uobičajena ljetnja noć” da bi samo dva pasusa dalje rekao “punkt na kome se dijelila riba bio je na sredini šetališta, nije se moglo proći”. Imajući u vidu funkciju podpredsjednika Udruženja ugostitelja Budve očekivali smo da g. Armenko ipak sistematizuje misli i stavove prije izlaska u javnost."

Dodaju da se saopštenje zasniva na ličnim uvredama.

“Konstatacije da su u TO 'zalutali pojedini ljudi koji nijesu sposobni da izdaju smještaj u svojim kućama' i 'neka se gospoda o svom trošku malo prošetaju po svijetu', nijesu dostojne funkcije potpredsjednika Udruženja ugostitelja najvećeg turističkog grada u Crnoj Gori. Možda za nezadovoljstvo poslovanjem svog lokala Armenko ne treba da krivi druge. Cjelishodnije je bilo posvetiti se analizi svog poslovanja nego analizi tuđih kuća i života”.

Ideja organizatora fešte, kako dodaju, da se bina sa sredine šetališta premjesti na sredinu petrovačkog zaliva, bila je “pun pogodak”.

“Praćenje programa omogućeno je svima, tako da je neko u muzici uživao sa šetališta, neko uz večeru i piće u brojnim lokalima, neko sa plaže, a bilo je i onih koji su koncert Gradske muzike Budva i grupe 'Galija' pratili iz svojih plovila”. Drugo, zahvaljujući izmiještanju bine sa šetališta omogućena je nesmetana pješačka komunikacija, što ranijih godina nije bio slučaj i treće, scena na vodi bila je izuzetno vizuelno atraktivna i pomogla je da posjetioci tu noć posebno pamte", zaključuje Franović.

Galerija

Bonus video: