Opština Budva vrtiću ustupa prostorije u kompleksu "TQ Plaza"

Centralni vrtić je prebukiran, pa je uprava tražila da Opština nađe neko rješenje, kaže gradonačelnik Dragan Krapović
296 pregleda 0 komentar(a)
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ Plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.07.2017. 20:05h

Opština Budva namjerava da za vrtić ustupi dio prostorija dobijenih na ime odštetu u kompleksu “TQ Plaza” nakon priznanja budvanske kriminalne grupe.

Gradonačelnik Dragan Krapović kaže da je sa upravom budvanskog vrtića praktično dogovoreno da Opština ustupi prostorije koje bi potom bile adaptirane za boravak djece.

“Direktorica JPU 'Ljubica Jovanović - Maše' Vera Šaranović od mene je tražila da Opština iznađe neko rješenje za sljedeću školsku godinu za smještaja djece, jer je centralni vrtić prebikiran. Riječ je o 1.150 mališana koji bi trebalo da pohađaju vrtić, koji može da primi samo 300. Šaranovićeva i nadležni iz Opštine obišli su određene prostore u 'TQ Plaza', u postupku smo da im te prostore ustupimo. Iz predškolske ustanove su kazali da će u saradnji sa resornim Ministarstvom opremiti prostorije“, rekao je on “Vijestima”.

Budvanski vrtić godinama kuburi sa prostorom.

Iako je prije nekoliko godina, pored centralnog vrtića nadomak Staroga grada, izgrađen još jedan u naselju Podkošljun, problem prebukiranosti sve je izraženiji.

Problem je kulminirao ove godine s obzirom na to da praktično trostruko više djece želi u vrtić nego što je mjesta.

Priznanjima budvanske kriminalne grupe na čelu sa Svetozarom Marovićem i kompanije “Trejd junik“ Mirka Latinovića da su oštetili opštinsku kasu gradnjom “TQ Plaza“ za 19,5 miliona eura, Opština je dobila 8.129 kvadratnih metara u tom kompleksu...

Krapović je kritikovao odnos Ministarstva prosvjete prema problemu prebukiranosti vrtića, istakavši da su uputili nekoliko urgencija, ali da im nije odgovoreno.

“Ne znam šta je razlog... Da li su u pitanju političke razlike, to što ova uprava (Budve), kako premijer voli da kaže, 'nije njihova', ili šta drugo, ali to bi trebalo eliminisati kada je riječ o ovim problemima. Pozivam Ministarstvio prosvjete da se jače i ozbiljnije zauzme za rješavanje problema, jer je sitaucija u Budvi u predškolskom obrazovanju alarmantna“.

On je ocijenio da je za Opštinu veliko zadovoljstvo da pomogne predškolsko obrazovanje i podigne ga na viši nivo.

Puževa kućica skućiće se u “TQ Plaza”

Opština Budva i Nevladina organizacija Puževa kućica zaključiće ugovor o davanju na korišćenje prostorija u kompleksu “TQ Plaza”.

Puževa kućica bavi se radom sa djecom sa posebnim potrebama u gotovo neuslovnim prostorijama.

Ugovor bi trebalo da bude zaključen nakon što Skupština da zeleno svjetlo na sjednici zakazanoj za 10. jul.

Bonus video: