Opština Cetinje traži savjetnika, uslovi čudni: Industrijski menadžer za sport

Oglas je na sajtu Zavoda za zapošljavanje objavljen 21, a uklonjen 29. jula, kaže sagovornik "Vijesti"
101 pregleda 25 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2014. 16:13h

Uprava za sport Prijestonice Cetinje raspisala je neobičan oglas za prijem u radni odnos savjetnika za sport i fizičko vaspitanje.

Taj opštinski organ, na čijem je čelu Petar Kapisoda, 21. jula raspisao je oglas u kome se navodi da je jedan od uslova za primanje u radni odnos za ovo mjesto - završen Fakultet za poslovno industrijski menadžment.

Upravo taj uslov spriječio je sagovornika "Vijesti" da se prijavi na konkurs i preda potrebnu dokumentaciju.

"Završio sam Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, imam položen strucni ispit, rad na računaru... Gotovo sve uslove ispunjavam sem fakulteta za industrijski menadžment, koji je naveden u konkursu", rekao je sagovornik.

Dodao je da mu je čudno kako neko ko ima diplomu obrazovne institucije koja nema nikakve veze sa sportom može da ima prednost na konkursu za savjetnika za sport.

"Pored te činjenice interesantno je da je oglas na sajtu Zavoda za zapošljavanje objavljen 21., a da je uklonjen 29. jula, iako piše da je oglas otvoren 15 dana. Dakle, punih šest dana osobe koje prate oglase na sajtu Zavoda ne mogu da ga pročitaju", istakao je sagovornik.

Čudan oglas

"Vijesti" su tragom te informacije kontaktirale kontakt osobu za davanje informacija u postupku tog javnog konkursa Vjeru Jovović, koja je ujedno i samostalna savjetnica za radne odnose u Prijestonici Cetinje.

Ona je kazala da je zadužena kao tehničko lice i da za dodatne informacije o konkursu treba kontaktirati direktora Uprave za sport.

Novinar "Vijesti" kontaktirao je i direktora Petra Kapisodu, koji je kazao da je na odmoru i da ne može da odgovori na pitanje zašto je kao uslov za radno mjesto savjetnika za sport naveden fakultet koji nema veze sa sportom.

"Gospodine, ja sam na odmoru do šestog avgusta. Zamolio bih Vas da me zovete kada počnem da radim", rekao je Kapisoda.

Fakulteta za poslovno industrijski menadžment nema na listi akreditovanih i licenciranih ustanova visokog obrazovanja Ministarstva prosvjete Crne Gore.

U Srbiji postoji Fakultet za poslovno- industrijski menadžment univerziteta "Union", na kojem je doktorirao srpski političar i bivši vaterpolista Aleksandar Šapić.

Ta diploma Šapića pod istragom je zbog sumnje da je plagijat.

Bonus video: