Opština Danilovgrad i EPCG postižu dogovor, nema restrikcija vode

Vodovod od marta redovno plaća tekuće račune EPCG koji u prosjeku iznose oko 20.000 eura mjesečno, ali dug koji se nagomilao nastao je u periodu prije 1. marta
71 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Danilovgrad, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 14.12.2011. 19:20h

Uprava danilovgradskog Vodovoda postigla je dogovor o plaćanju duga za utrošenu električnu energiju zbog kog su im prošle sedmice iz Elektroprivrede (EPCG) nakon višemjesečnih neuspjelih poziva na saradnju i upozorenja najavili periodične restrikcije.

Direktor Vodovoda Darko Đuričković potvrdio je "Vijestima" da su od 8. decembra kada su najavljene restrikcije bili u pregovorima sa EPCG i da je u načelu postignut dogovor o izmirenju 400.000 eura duga. Najvažnije je, kazao je on, da nije bilo restrikcija zbog kojih bi trpjeli njihovi potrošači.

"Zbog duga koji imamo prema EPCG oni su pokrenuli sudski spor, ali ipak dogovorili smo se da ne bude restrikcija i da nam u narednih nekoliko dana pošalju Protokol o izmirenju duga u više mjesečnih rata", kazao je Đuričković.

Vodovod, pojasnio je on, od marta ove godine redovno plaća tekuće račune EPCG koji u prosjeku iznose oko 20.000 eura mjesečno, ali dug koji se nagomilao nastao je u periodu prije 1. marta.

"Tu su neplaćeni računi za oko dvije godine. Ugovorom koji potpišemo postići će se da se plati i dug koji je nastao uglavnom kao posljedica naše slabe naplate. Nama građani i ustanove duguju velike iznos novca, a u tome prednjače domaćinstva, zbog toga mi obavještavamo sve potrošače, individulne korisnike i pravna lica da ćemo primjenjivati nepopularne mjere isključenja", kazao je Đuričković, dodajući da su na taj korak primorani zbog njihovih neizmirenih obaveza prema EPCG.

Krajem prošle sedmice iz EPCG saopšteno je da su oni posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirali naplatu zaostalih potraživanja uz mogućnost potpisivanja Protokola o izmirenju duga u više mjesečnih rata, te da će se neselektivni princip isključenja odnositi i na kompanije, domaćinstva, kao i preduzeća u nadležnosti lokalnih samouprava.

Tada je najavljeno da su poslije višemjesečnih upozorenja i poziva na saradnju prinuđeni da vodovodima u Cetinju i Danilovgradu uvedu periodične restrikcije u isporuci električne energije i to po dva sata u toku dnevnih i noćnih sati.

Bonus video: