Opština Herceg Novi obezbijedila besplatne udžbenike

“Namjera nam je da nastavimo sa proširivanjem spiska učenika kojima ćemo obezbjeđivati besplatne knjige, a naredne školske godine besplatne komplete udžbenika dobiće učenisi od prvog do šestog razreda osnovne škole”, najavila je Zambelić Pištalo
107 pregleda 2 komentar(a)
HErceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
HErceg Novi grad, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.07.2018. 07:20h

Opština Herceg Novi će učenicima prva tri razreda osnovne škole obezbijediti besplatne komplete udžbenika , za što je iz opštinske kase obezbijeđeno 51 hiljadu eura , saopštila je je sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo.

“Ovo je četvrta godina da hercegnovska lokalna uprava obezbjeđuje knjige đacima, s tim da su protekle tri godine komplete dobijali samo prvaci, a za školsku 2018/19. taj spisak je proširen i na učenike drugog i trećeg razreda. Praksa je da udžbenici budu podijeljeni prvog dana škole”, kazala je Zambelić Pištalo.

“Namjera nam je da nastavimo sa proširivanjem spiska učenika kojima ćemo obezbjeđivati besplatne knjige, a naredne školske godine besplatne komplete udžbenika dobiće učenisi od prvog do šestog razreda osnovne škole”, najavila je Zambelić Pištalo.

Ove godine u prvi razred osnovne škole u Herceg Novom upisano je 336 školaraca.

Bonus video: