Opština Mojkovac: Ne postoje smetnje da se Savina voda koristi za izgradnju privremenog poligona

Odluku Opštine Kolašin po istom zahtjevu u Ministarstvu odbrane će još čekati
239 pregleda 5 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Booking.me
Mojkovac, Foto: Booking.me
Ažurirano: 30.03.2018. 13:54h

Opština Mojkovac odgovorila je Ministarstvu odbrane da ne postoje smetnje da se lokacija Savina voda na Sinjavini koristi za izgradnju privremenog poligona za bojna gađanja i uništenje ubojnih sredstava za potrebe Vojske Crne Gore. Iz kabineta predsjednika Opštine Ranka Mišnića, “Vijestima” je rečeno da je takva odluka rezultirala činjenicom da se “parcela koja se želi namjeski staviti u privremenu svrhu navedenih aktivnosti ne nalazi u opštinskom već u državnom vlasništvu.” Međutim, kako napominju iz kabineta Mišnića, Vojska treba da ispoštuje i nekoliko uslova lokalne uprave.

“Da se bojna gađanja (vježbe) i uništenje ubojnih sredstava ne obavlja u periodu od 15. maja do 01. oktobra, odnosno, u periodu privremene naseljenosti na katunima. Takođe, u periodu izvođenja bojnih gađanja i uništenja ubojnih sredstava, dužni su da preduzmu sve neophodne mjere za zaštitu objekata katunskih naselja i obezbijede uslove koji će značiti očuvanje materijalnih dobara i života i zaštitu zdravlja ljudi", kažu u kabinetu Mišnića.

Odluku Opštine Kolašin po istom zahtjevu u Ministarstvu odbrane će još čekati. Kako je kazala predsjednica Željka Vuksanović, to će tek biti učinjeno nakon konsultacija sa mještanima, koji koriste katune na Sinjavini. Oni će uskoro imati sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane.

Bonus video: