Opština nema dovoljno para, Župljani ne odustaju - Vijesti.me
PRIJETE BLOKADOM

Opština nema dovoljno para, Župljani ne odustaju

Ukoliko im ne ispune zahtjeve, mještani će 7. aprila početi blokadu teretnog saobraćaja kroz Župu

Sa protesta proteklog vikenda
Sa protesta proteklog vikenda (Foto: Svetlana Mandić)

Predsjednik Mjesne zajednice “Župa nikšićka” Dragoljub Radulović razgovarao je juče sa potpredsjednikom Opštine Draganom Perovićem o zahtjevima Župljana sa protesta prošlog vikenda.

“Perović je saopštio da će rukovodstvo opštine ispoštovati sve ono što su dogovorili sa MZ Župa, a tiče se asfaltiranja seoskih puteva i poboljšanja vodosnabdijevanja. Kazao je i da Opština nema sredstava, osim za rekonstrukciju dva kilometra glavne saobraćajnice, kao i da su razgovarali sa vlasnikom firme “Uniprom metali” Veselinom Pejovićem koji je kazao da u ovom trenutku ne može učestvovati u saniranju navedene dionice”, navodi se u saopštenju MZ-a.

“Mještani Župe neće odustati ni od jednog zahtjeva. Čekamo reakciju Vlade da organizuje traženi sastanak na kojem bi se precizirali zahtjevi MZ i koja bi bila garant za ispunjenje istih. U suprotnom će se Župljani ponovo okupiti 7.aprila i otpočeti blokadu teretnog saobraćaja kroz Župu, jer su ugroženi životi mještani zbog stanja glavne saobraćajnice”, kazao je Radulović.

On je naveo da su od Ministarstva sporta dobili poziv za sastanak u utorak, 2. aprila i da je u svoj ovoj priči najznačajnija garancija Vlade Crne Gore za ispunjavanje zahtjeva.


Vidi sve komentare