Opština Pljevlja dobitnik priznanja "Global Local"

Nagradu Opštini Pljevlja dodijelio je Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ Dubrovnik i „Promo global“ Zagreb
775 pregleda 0 komentar(a)
Bajčetić sa ambasadorkom Marijom Petrović, Foto: Opština Pljevlja
Bajčetić sa ambasadorkom Marijom Petrović, Foto: Opština Pljevlja

Opština Pljevlja dobitnik je priznanja ,,Global Local” - za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi, u kategoriji Najbolje lokalne zajednice u 2019. godini.

Nagradu Opštini Pljevlja dodijelio je Međunarodni ekonomski forum „Perspektive“ Dubrovnik i „Promo global“ Zagreb, na osnovu Odluke Međunarodnog komiteta za dodjelu Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije, koga čine osamnaest eksperata iz devet zemalja.

Iz Sekretarijata za privredu Opštine Pljevlja je saopšteno da je prilikom kandidovanja Opštine Pljevlja posebno istaknuta “efikasna administracija, stručna i druga pomoć preduzetnicima i poljoprivrednicima, rezultati u zaštiti autohtonih poljoprivrednih proizvoda (pljevaljskog sira), kvalitetan i razvojni Agrobudžet i liderstvo u organskoj proizvodnji žitarica u Crnoj Gori, dobra saradnja sa drugim institucijama i međunarodnim organizacijama”.

Nagrada Opštini Pljevlja uručena je 17. oktobra u Skoplju. Nagradu i priznanje u ime Opštine Pljevlja primio je sekretar Sekretarijata za privredu Budimir Bajčetić.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja je upriličena u okviru zvaničnog programa Drugog Svjetskog kongresa preduzetnika održanog 16-18. oktobra u Skoplju, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije. Aktivnosti u okviru Kongresa su se odvijale na nekoliko lokacija, između ostalog i na Makedonskoj akademiji nauka i umjetnosti (MANU).

Svečanosti su prisustvovala i ambasadorka Crne Gore u Sjevernoj Makedoniji Marija Petrović i predsjednik Zajednice Crnogoraca u Sjevernoj Makedoniji, Boris Popivoda.

Osim Opštini Pljevlja, nagrade su uručene i ostalim laureatima iz Crne Gore, Prijestonici Cetinje, Opštini Žabljak i Opštini Petnjica.

Bonus video: