Opština Tivat predstavila investicione potencijale na sajmu u Zagrebu

Na panelu “Kako kreirati uspješnu turističu destinaciju” menadžer Opštine Tivat Marko Petričević predstavio je rezultate u razvoju investicija u Tivtu u prethodnoj deceniji kao i razvojne šanse u narednom četvorogodišnjem periodu – saopšteno je iz lokalne uprave
94 pregleda 2 komentar(a)
REXPO Tivat, Foto: Opština Tivat
REXPO Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 28.11.2018. 15:08h

Opština Tivat i njeni investicioni potencijali predstavljeni su danas na sedmom Međunarodnom sajmu investicionih projekata REXPO u Zagrebu, koji se smatra najvećim te vrste u regionu. Na panelu “Kako kreirati uspješnu turističu destinaciju” menadžer Opštine Tivat Marko Petričević predstavio je rezultate u razvoju investicija u Tivtu u prethodnoj deceniji kao i razvojne šanse u narednom četvorogodišnjem periodu – saopšteno je iz lokalne uprave

„Rezultati su privukli veliku pažnju ne samo regionalnih nego i evropskih i svjetskih izlagača. Sama činjenica da grad od nepunih 15 hiljada stanovnika ima projekte poput Lustice Bay i Porto Montenegra vrijedne u konačnici, blizu dvije miliarde eura; da se budžet Opštine učetvorostručio u proteklih 10 godina i da planirane investicije u opstinsku infrastrukturu u naredne četiri godine iznose 120 miliona, govori o tome da se samo pravilnim i pravovremenim odlukama mogu da kreirati uslovi koji će i jednu malu opštinu kao što je Tivat pozicionirati na svjetskoj mapi investicija i elitnog turizma“, istakao je Petričević.

REXPO je internacionalna smotra investicionog ulaganja i turizma koja se održava već sedmu godinu za redom.

Ove godine u Zagrebu je prisutno 450 izlagača iz 40 zemalja svijeta i predstavljeno je 900 investicionih projekata. Manifestacija okuplja brojne investitore, izvođače, projektante, arhitekte, banke, investicione fondove, hotelijere, predstavnike ministarstava, gradova i država, medije te te sve one koji svoj interes pronalaze u infrastrukturnim projektima od privatnog ili javnog značaja. Dvodnevna manifetacija će okupiti domaće i strane ulagače, te predstaviti najbolje investicione projekte u regiji.

Pored najvećeg sajma investicija u regiji, REXPO će biti domaćin brojnim panelima i prezentacijama koji će obuhvatiti najaktuelnije teme iz industrije.

Bonus video: