Opština ukida "Budvansku rivijeru": Ne damo ni cent, to je Marovićev klub

Dugovanja višestrukog prvaka Crne Gore su dostigla nekoliko stotina hiljada eura, a red za naplatu je veoma dugačak
57 pregleda 14 komentar(a)
Svetozar Marović, Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Svetozar Marović, Miloš Marović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.09.2017. 19:41h

Iz opštinske kase više ni centa neće ići odbojkaškom klubu “Budvanska rivijera”, nekadašnjem višestrukom prvaku Crne Gore. To je odlučila nova gradska vlast, nakon što je utvrđeno da je riječ o privatnom klubu.

Opština je odlučila da formira novi klub koji će se zvati „Budva“, ali zbog višemjesečnog neodržavanja sjednice, koja je prekinuta 30. maja, odluka o formiranju novog kluba nije sprovedena. Brojna djeca koja su se sada našla praktično na ulici, jer nemaju gdje da treniraju, mogli bi da nastave sa treniranjem.

Opština je odlučila da formira novi klub, koji će se zvati „Budva“, odlučeno je na sjednici SO

„Odlučili smo da više ne finansiramo odbojkaški klub Budvanska rivijera, iz prostog razloga što je privatni, koji se vodi na čovjeka koji je radio za gospodina Marovića. Naravno, kada smo vidjeli vlasničku strukturu u centralnom registru privrednih subjekata, da je u pitanju Društvo sa ograničenom odgovornošću, odlučili smo da taj klub više ne finansiramo. Klub je utužen jer duguje ogroman novac, prvenstveno Mediteranskom sportskom centru, i pokrenute su krivične prijave“, kazao je gradonačelnik Dragana Krapović, gostujući preksinoć na Televiziji Budva.

„Vijesti“ su nedavno objavile da je odbojkaški klub utužen privrednom sudu za 250 hiljada eura zbog višegodišnjeg neplaćanja sale Mediteranskog sportskog centra za treninge.

Krapović je kazao da sva ona djeca koja trenutno ne treniraju moraju da pričekaju formiranje novog kluba, nakon čega će Opština preuzeti finanasiranje. Na 9. sjednici lokalnog parlamenta, prekinutoj jer vlast nema kvoruma zbog krize unutar koalicije, a koja i dalje traje, na dnevnom redu je formiranje kluba “Budva”, koji bi bio u stoodstotnom vlasništvu Opštine.

„To je problem koji smo zatekli , i jednostavno moramo podvući crtu, ne možemo praviti kompromise i ne možemo finansirati odbojkaški klub 'Budvanska rivijera'“, istakao je on.

Opštinsko preduzeće Mediteranski sportski centar utužilo je Privrednom sudu odbojkaški klub “Budvanska rivijera” zahtijevajući da izmiri dugovanja od 250 hiljada eura, nastalo na osnovu dugogodišnjeg neplaćanja sportske dvorane i ostalih prostorija centra za potrebe nekada najjačeg odbojkaškog kluba u Crnoj Gori.

Odbojkaški klub “Budvanska rivijera” godinama je iz opštinske kase dobijao po 225 hiljada eura

Budvanska rivijera godinama je iz opštinske kase dobijala po 225 hiljada eura, ali se našla u velikim finanijskim problemima. Sada već posrnuli klub vjerovatno će prestati da postoji, osim ako se ne pojavi neko voljan da pokrije dugove. Dugovanja su dostigla nekoliko stotina hiljada eura, a u red na naplatu duga čekaju, osim Mediteranskog sportskog centra, i bivši igrači, autoprevoznik Mediteran expresa, restoran “Kužina” i mnogi drugi...

Kulminacija problema je bila prošla sezona, kada su izgubljena oba trofeja na domaćoj sceni. Ovim je Budva izgubila primat u odbojci, koji je godinama unazad držala.

Bonus video: