Poljakinja i Njemica pronađene iznad Vusanja - Vijesti.me
AUTOMOBIL OSTAVILE ISPRED LOKALA U PLAVU

Poljakinja i Njemica pronađene iznad Vusanja

Majka planinarke iz Njemačke, nakon što joj se kćerka nije javljala, kontaktirala Interpol u Visbadenu, a oni kolege u Podgorici

Za turistkinjama iz Poljske i Njemačke bila organizovana potraga
Za turistkinjama iz Poljske i Njemačke bila organizovana potraga (Foto: Privatna arhiva)

Njemice Veronika Majer i Poljakinja Agata Patiček pronađene su žive danas iznad Vusanja u Opštini Plav.

Zaposleni u Nacionalnom parku Prokletije, planinari iz Plava, tamošnji policajci, službenici Granične policije, ali i pripadnici Gorske službe spasavanja Kosova danima su tragali za Njemicom i Poljakinjom koje su 13. avgusta na graničnom prelazu Grnčar ušle u Crnu Goru.

Direktor NP Prokletije Admir Lalić "Vijestima" je rekao da su dan kasnije one kontaktirale sa porodicom, koja je nakon toga i digla uzbunu.

"Automobil su ostavile 13. avgusta na parkingu ispred jednog lokala u Plavu i rekle momku koji tu radi da neće biti u Plavu tri ili četiri dana. Nisu se javile ni Turističkoj organizaciji, ni nama u NP Prokletije, ni policiji...Pretpostavljamo da su pošle na planinarenje i moguće je da kampuju u dijelu u kom nema dometa, ali svakako od kad nas je policija kontaktirala tragamo za njima", kazao je Lalić. 

Agata Patiček
Agata Patiček(Foto: Privatna arhiva)

Rekao je da je majka od planinarke iz Njemačke, nakon što joj se kćerka nije javljala, kontaktirala Interpol u Visbadenu, a oni kolege u Podgorici. 

Veronika Majer
Veronika Majer(Foto: Privatna arhiva)

"Ovdašnji Interpol je obavijesti OB Plav i Graničnu policiju, oni nas i od tada ih tražimo", rekao je on.


Vidi sve komentare