Organski proizvodi podigli kvalitet ponude na pijaci u Bazaru - Vijesti.me
zdrava hrana

Organski proizvodi podigli kvalitet ponude na pijaci u Bazaru

Dani organske hrane, u organizaciji preduzeća Tržnice i pijace i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, počeli su danas u Tržnom centru Bazar

Bazar, Blok 5
Bazar, Blok 5 (Foto: Borislav Vukićević)

Ponuda na pijaci u Tržnom centru Bazar danas je bila bogatija organskim proizvodima iz Crne Gore, zahvaljujući kampanji koju, u cilju promocije domaćih i zdravih proizvoda, realizuju Tržnice i pijace i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako je saopšteno iz tog Vladinog resora, interesovanje potrošača koji su danas obilazili štandove organskih proizvođača pokazuje da sve više raste svijest o vrijednostima tih proizvoda.

„Zadovoljni su bili i organski proizvođači. Iako, kako su kazali, nemaju problema da prodaju ono što proizvedu, kontakt sa potrošačima na pijaci smatraju značajnim oblikom promocije svojih proizvoda“, piše u saopštenju Ministarstva.

To je, kako su naveli, prilika da se potrošači edukuju o svakom proizvodu, načinima upotrebe, djelovanja protiv raznih zdravstvenih tegoba i saznaju nešto više o prednostima organskih proizvoda.

Dodaje se da su na nekoliko štandova nuđena integralna brašna, med, sušeno i kandirano voće, voćne rakije i sokovi,svi mogući proizvodi na bazi drenjina, maslinovo ulje, krompir i luk.

Dani organske hrane, u organizaciji preduzeća Tržnice i pijace i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, počeli su danas u Tržnom centru Bazar.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je cilj dvodnevne manifestacije nastavak započetih aktivnosti na promociji domaćih proizvoda i zdrave hrane.

Ta manifestacija je, kako su podsjetili iz Ministarstva, dio edukativno-promotivne kampanje pokrenute radi promocije domaćih proizvoda. U prethodnom periodu na pijacama je promovisan med i drugi pčelinji proizvodi, ljekovito bilje, razne vrste brašna hljeba i peciva. Slične aktivnosti planirane su i u narednom periodu.

Dani organske hrane održavaju se danas i sjutra, od osam do 15 sati na pijaci u Bazaru.