"Oriđinali": Miško i kumovi "Jugooceaniju" doveli na nulu

Budući da su uložena pozamašna sredstva i trud, kako organizatora tako i karnevalskih grupa i pojedinaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2012. 20:12h

Iako je organizacioni odbor zbog lošeg vremena otkazao zimski karneval, karnevalska grupa "Oriđinali" performansom je iskazala revolt zbog trenutnog socio-ekonomskog stanja u Boki.

U prepoznatljivom kotorskom duhu maskirani "Oriđinali" su podsjetili na nekada uspješnu pomorsku kompaniju "Jugooceaniju".

"To je bila bogata kotorska kompanija sa 24 broda koju su gospoda iz vlasti, odnosno DPS dovele na nulu", kazao je kapetan broda.

Montanjaro na kratko spašen

Karneval je otkazan u posljednjem trenutku, tačnije nešto malo poslije 14.30 časova kada je trebao da krene defile maski glavnom gradskom ulicom. Ali umjesto najave i predstavljanja maski, voditelji sa bine su obavijestili mali broj posjetioca koji se okupio ispred vrata Satrog grada, da se karneval odlaže.

Tako je za sljedeću nedjelju odloženo i suđenje i spaljivanje kotorskog karnevala, "MINISTREA LEX-a zv. MONTANJARA" glavnog krivca za sva nedjela, krivična djela, muke i nevolje što su Kotorane snašle u protekloj godini.

TV Vijesti, Nebojša Mandić

Prvi put završna manifestacija kotorskih zimskih karnevalskih odložena je zbog uvođenja vanrednog stanja u Crnoj Gori

"Odluka je donijeta prije svega zbog velikog broja djece koja su u karnevalskoj povorci, i ne bi bilo u redu da smo dozvolili da se kvase i mrznu u ovakvim uslovima. Osim toga i TVCG koja je trebala direktno da prenosi ovaj događaj, sat vremena prije naše odluke, otkazali su prenos zbog toga jer u takvim uslovima nijesu mogli prenositi. Najavljeni koncert hrvatske pjevačice Colonia koji je bio planiran za 17.30 časova, pomjeren je za 19 časova, jer gošća nije mogla sletjeti u Dubrovnik, već u Splitu, tako da se i njen nastup morao pomjeriti", kazao je Popović.

Inače, ovo je već drugi put da se završna manifestacija kotorskih zimskih karnevalskih fešti odlaže, prvi put je odložena zbog uvođenja vanrednog stanja u Crnoj Gori.

Od ove godine po prvi put organizaciju kotorskih karnevalskih fešti od NVO Fešta, preuzeli su Opština Kotor, Turistička organizacija i Kulturni centar "Nikola Đurković", a pokrovitelj je Ministarstvo turizma i održivog razvoja.

Galerija

Bonus video: