OŠ "Radoje Čizmović" proslavila 120 godina postojanja

Uključeni su u pilot projekat eko škole i već su aplicirali za zelenu zastavu, međunarodno priznanje u toj oblasti, nastavnici implementiraju Hipo međunarodno takmičenje iz engleskog jezika, a u školi se organizuje i osnovno obrazovanje odraslih
741 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2018. 13:59h

Osnovna škola "Radoje Čizmović" u Ozrinićima, u Nikšiću, proslavila je 120 godina postojanja i tom prilikom priređen je bogat kulturno umjetnički program kome su prisustvovale brojne zvanice.

"To nije ni kratak, a ni lak put, da jedna škola postane zapažena po svojim rezultatima, nagradama, uspjesima koji se nižu na svim poljima, po broju učenika koji svake godine raste, a prije svega po broju prijatelja koje je stekla na putu razvoja“, kazao je Rade Krivokapić, direktor škole.

Škola je, kako je kazao, iznjedrila mnoge poznate ličnosti koje su ostavile trag u društvu, a tradicija se nastavlja pa i danas iz te škole izlaze talenti koji postaju poznati i priznati stručnjaci u mnogim oblastima. Zahvalio se svima koji su pomogli da škola uspješno radi, da se uredi dvorište, izgrade sportski tereni i uredi park.

"Istaći ću samo ono po čemu je naša škola jedinstvena u Crnoj Gori. Jedini imamo ekoremediacioni system koji ujedno služi kao edukativni poligon iz oblasti ekologije za sve crnogorske škole. Jedinstveni smo po tome što se u dvorištu nalaze eko bašta i vrt", istakao je Krivokapić.

Uključeni su u pilot projekat eko škole i već su aplicirali za zelenu zastavu, međunarodno priznanje u toj oblasti, nastavnici implementiraju Hipo međunarodno takmičenje iz engleskog jezika, a u školi se organizuje i osnovno obrazovanje odraslih.

"Ova škola nema nijednog pomoćnika direktora na papiru, ali jai h imam 20 i svako od njih je na svoj način učinio da škola diše jednim plućima, da budemo jedna prava, složna porodica", zaključio je Krivokapić.

Mljekara "Srna“ svake godine najboljim učenicima škole dodjeljuje nagradu – diplomu i novčani iznos. Ovogodišnji dobitnici su Vasilije Šćepanović, Goran Vujković, Irina Raičević i Jelena Kovačević, a nagradu im je u ime mljekare uručio Mitar Mušikić.

"Nemate svaki dan priliku da čestitate nekom 120. rođendan. U ime naše kompanije želim vam prenijeti iskrene čestitke povodom ovog divnog jubileja i poželjeti vam puno sreće i uspjeha u daljem radu, pa da iznjedrite generacije i generacije mladih talentnvanih, obrazovanih, uspješnih, a prvenstveno dobrih ljudi. Što se tiče naših dragih lučonoša želim da im čestiam ovaj fantastični uspjeh pa da ta svjetlost koju nosite svakog dana sija sve jače i jače”, poručio je Mušikić.

Galerija

Bonus video: